Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ABLV bankai Luksemburgā atrasts pircējs

Šā gada 8. janvārī likvidējamā ABLV Bank un Duet Group Limited noslēdza līgumu par 100% ABLV Bank Luxembourg, S.A. akciju iegādi, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāvji.

Pirkuma darījums vēl ir jāiesniedz apstiprināšanai Luksemburgas finanšu uzraudzības iestādei un Eiropas Centrālajai bankai. Duet plāno iesniegt oficiālu lūgumu par īpašnieku maiņu tuvāko nedēļu laikā. Ņemot vērā Duet interesi par Bankas aktuālo pakalpojumu klāstu un vēlmi nākotnē paplašināt savu darbību, puses ir apņēmušās pabeigt darījumu pēc iespējas ātrāk.

Kā ziņots, Luksemburgas komerctiesa 2018. gada 10. oktobrī nolēma pagarināt aizsardzības mehānismu vēl par četriem mēnešiem, lai dotu pietiekamu laiku pasākumiem, kas ir nepieciešami, lai turpinātu pārrunas ar potenciālajiem investoriem. Ja būs nepieciešams, Luksemburgas komerctiesā tiks iesniegts vēl viens aizsardzības mehānisma pagarināšanas lūgums, lai nodrošinātu visu iesaistīto pušu aizsardzību Duet īstenotā pirkuma darījuma laikā, taču primāri lai aizsargātu esošo noguldītāju intereses, paziņojumā medijiem informē ABLV Bank.

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) un Vienotā Noregulējuma valde 2018. gada februāra beigās nolēma, ka ABLV Bank Rīgā un Luksemburgā ir jālikvidē atbilstoši vietējām likumdošanām. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad februāra vidū ASV Finanšu ministrijas institūcija FinCEN nāca klajā ar paziņojumu par ABLV Bank, pēc kura ABLV saskārās ar reputācijas krīzi un no tās aizplūda ievērojams daudzums līdzekļu. ABLV vēlāk paziņoja, ka gatava atsākt darbu, jo ir nodrošinājusi aptuveni vienu miljardu eiro brīvo līdzekļu, tomēr Eiropas institūcijas pieņēma lēmumu par bankas likvidēšanu. Lai nepieļautu bankas vairāk nekā divu miljardu vērto aktīvu izlaupīšanu, ABLV akcionāri pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. 

Vienlaikus Luksemburgas tiesa iebilda ECB un Vienotā noregulējuma valdes lēmumam, uzskatot, ka nav sniegti pietiekami pierādījumi, ka banka Luksemburgā pietrūkst nepieciešamo līdzekļu, lai darbību turpinātu. Bankas darbība tika ierobežota un tika dots laiks, lai atrastu bankai pircēju. 

Top komentāri

Droši vien
D
pārdod tiem pašiem krieviem (sev), kas slēpjas aiz citas izkārtnes...
Jānis
J
....ABLV vēlāk paziņoja, ka gatava atsākt darbu, jo ir nodrošinājusi aptuveni vienu miljardu eiro brīvo līdzekļu, tomēr Eiropas institūcijas pieņēma lēmumu par bankas likvidēšanu. Lai nepieļautu bankas vairāk nekā divu miljardu vērto aktīvu izlaupīšanu, ABLV akcionāri pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. ... Šis ir jāsūta uz Dienas Melu tvertni. Tā ir viltus ziņa
Jānis
J
https://www.leaprate.com/financial-services/fines/nfa-fines-uk-based-duet-asset-management-1-million-prohibited-loans-ceo/?amp ...izskatās, ka tādi paši afēristi vien ir
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses