Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Apbalvoti labākie maģistra un bakalaura darbu autori par vērtspapīru tirgu

Baltijas biržu balvu Baltic Market Awards pasniegšanas ceremonijas ietvaros 26. janvārī tika paziņoti ikgadējā  2011.gada stipendiju konkursa laureāti, kuru darbi par Latvijas un Baltijas vērtspapīru tirgu vai korporatīvo pārvaldību izpelnījās īpaši augstu konkursa vērtēšanas komisijas vērtējumu.

1. vietu un NASDAQ OMX Riga stipendiju 1000 EUR apmērā pēc nodokļu nomaksas ieguva Latvijas universitātes studente Daiga Grūbe par maģistra darbu Nepotisms un klientelisma attiecības valsts kapitālsabiedrību vadībā;

2. vietu ieguva Karolis Čekauskas un Vytautas Liatukas no Rīgas Ekonomikas augstskolas ar bakalaura darbu Behavioural Biases of the Disposition Effect and Overconfidence and their Impact on the Estonian Stock Market;

3. vietu ieguva Rīgas Biznesa skolas students Jāņa Praņēviča maģistra darbs Business development strategy of the Nasdaq OMX Riga.

Konkurss sadarbībā ar Latvijas augstskolām un vērtspapīru nozares profesionāļiem tiek organizēts jau sesto gadu un tā mērķis ir atbalstīt kvalitatīvus pētījumus par Latvijas un Baltijas biržas attīstību, tā veicinot jauniešu interesi un izpratni par vērtspapīru tirgu.

Konkursa darbus šogad vērtēja Liene Dubava, biržas NASDAQ OMX Riga valdes locekle un stipendiju konkursa vērtēšanas komisijas vadītāja, Nataļja Lāce, Rīgas Tehniskās universitātes profesore, Finanšu katedras vadītāja, Nataļja Točelovska, SEB bankas Brokerpakalpojumu un vērtspapīru emisiju nodaļas vadītāja, Raivis Lucijanovs, Rīgas Biznesa skolas lektors un Jūlija Bistrova, SIA CE Services valdes priekšsēdētāja un 2008. gada biržas stipendiju konkursa laureāte.

"Šis gads biržas stipendiju konkursam ir īpašs. Pirmkārt, šogad esam saņēmuši dubultlielu studiju darbu skaitu - konkursam tika pieteikti 15 darbi nu 7 universitātēm. Tas, manuprāt, liecina, ka ir pieaugusi interese un izpratne par vērtspapīru tirgu Latvijā. Otrkārt, visi vērtēšanas komisijas locekļi atzina, ka šogad iesniegto darbu kvalitāte ir ļoti augsta un augstāko vērtējumu ieguvušo darbu pētnieciskā un akadēmiskā vērtība - plašākas publicitātes vērta. Un visbeidzot, šogad pirmo reizi darbus varēja iesniegt arī par korporatīvās pārvaldes jautājumiem. Ceram, ka Daigas Grūbes darbs par korporatīvās pārvaldības jautājumiem valsts uzņēmumos iedvesmos arī citus izvēlēties šo tematiku savam bakalaura vai maģistra darbam," Liene Dubava, biržas NASDAQ OMX Riga valdes locekle un stipendiju konkursa vērtēšanas komisijas vadītāja.

Ar konkursa laureātu darbiem var iepazīties biržas NASDAQ OMX Riga mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses