Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

BK VEF Rīga par reklāmām vienā sezonā iztērē no 125 000 līdz 175 000 latu

Sporta žurnālists Artūrs Vaiders Diena.lv norāda uz netaisnību, valsts uzņēmumu naudai nonākot privātu klubu kasēs, kamēr veselos sporta virzienos naudas nepietiek un jāskaita santīmi.

"Man tikai dīvaini liekas, cik naudas viņi tērē reklāmā - tie reklāmas stendi nevar būt lēti, lētas noteikti nav arī reklāmas TV un radio," par basketbola kluba VEF Rīga mārketinga kampaņu norāda Sporta žurnālists Artūrs Vaiders.

Viņš atzīst, ka privāts klubs, protams, var rīkoties kā grib, bet līdz ar to par nonsensu uzskatāms valsts akciju sabiedrības Latvijas Valsts meži ievērojamais ziedojums šim  un basketbola klubam Ventspils privātajam klubam caur Latvijas olimpisko komiteju.

"Es ne tik daudz par reklāmu cenu uztraucos, kā valsts naudas piešķiršanu privātam klubam, kurā izkontrolēt, kas kam aiziet nemaz nav tik iespējams. Viss, ko viņi atbild, ka hokejs, piemēram, naudu neesot prasījis, bet tajā pat laikā situācija sportā ir tāda, ka patlaban jāskaita katrs santīms - šogad ir olimpiskais gads, būtu vairāk, piemēram, olimpiešiem atvēlējuši," norāda A. Vaiders.

Viņš norāda, lai gan VEF basketbola komanda saka, ka nauda aizgājusi jaunatnes programmām, parasti jaunatnes programmu gadījumā ir runa ir par desmitiem, ne simtiem tūkstošu latu. "Kaut vai Ventspils gadījumā - 350 vai 450 tūkstoši latu piešķirti arī kaut kādam futbola klubam, bet tikmēr zināmie futbola klubi brīnās - tāda nauda visam Latvijas futbolam jau būtu daudz," sašutis žurnālists.

Viņš atgādina, ka , lai gan naudu neviens pa tiešo itkā paņemt nevarot, ir notikumi, kas liek domāt pa pretējo. "Vēl pagājušogad bija gadījums, kad [Edgars] Jaunups (Vienotība) atklāti stāstīja, ka savu parādu nomaksājis no pēkšņi saņemtas naudas no VEF kluba par it kā reiz sniegtiem pakalpojumiem.

Tikmēr basketbola kluba VEF direktore Laila Spaliņa pārmetumus noraida, sakot, ka Latvijas Valsts mežu ziedojums veidojot tikai 30% no 2,5 miljonu latu budžeta jeb aptuveni 830 000 latus. Puse no tā tiekot novirzīta jaunatnes programmām, piemēram Rīgas Olimpiskā sporta centrā tiek ieklāta jauna basketbola laukuma grīda, kur jauniešiem trenēties. Otra puse sedz kluba izdevumus piedaloties dažādos turnīros ārpus Latvijas, kā arī rīkojot mājas spēles šo turnīru ietvaros.

VEF reklāmām savukārt tērē ap 5-7% no kopējā budžeta jeb 125 000 līdz 175 000 latu. "Mūsu kluba redzējums ir tās, ka esam salīdzinoši jauna komanda - darbojamies tikai no 2007. gada - un mums jādomā par savu tēlu, gan lai piesaistītu fanus un apmeklētājus spēlēm, gan veidotu tēlu investoru acīs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses