Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

ECB: Eiropas finanšu tirgi izjūk pa gabaliem

Eiropas finanšu tirgi eirozonas krīzes ietekmē kļūst aizvien vairāk sadrumstaloti, brīdinājusi Eiropas Centrālā banka (ECB). Samazinājies pārrobežu aizdevumu apjoms, kā arī atšķirības naudas tirgū starp finansiāli spēcīgām un vājākām valstīm liecina par šķelšanās pazīmēm, atsaucoties uz AP, vēsta Db.lv.

Spānijas un Itālijas bankas, kuru valdībām meklēt finansējumu starptautiskajos tirgos kļuvis ievērojami grūtāk, ievērojamus daudzumus aizņemas no ECB. Savukārt finansiāli drošākās valstīs bankas pie ECB vēršas tikai ierobežotā mērā.

Savukārt aizdevēji aizvien plašākā skaitā savu naudu tur vienas valsts robežās. ECB aptaujas dati liecina, ka 75% aizdevēju galvenais interesējošais faktors bija tas no kādas valsts nāk aizdevuma meklētājs, un atkarībā no tā tikušas piemērotas augstākas procentu likmes.

Tādējādi tiekot apdraudēts viens no galvenajiem Eiropas vienotās valūtas mērķiem - plaša pārrobežu finanšu tirgus radīšana. Šādus apstākļus iedragājusi eirozonas krīze.

Db.lv jau vēstīja, ka SVF vēlas panākt, lai eirozonas valstu valdības mīkstinātu aizdevuma nosacījumus Grieķijai, atsaucoties uz anonīmu fonda amatpersonu.  Tikmēr kļuvis zināms, ka šā gada maijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi bezdarba līmenis Grieķijā pakāpies līdz 23,1%. Savukārt bezdarba līmenis starp jauniešiem ir 54,9% apmērā.

Savukārt krīze Spānijā ir padziļinājusies, tās ekonomikai otrajā ceturksnī uzrādot 0,4% lejupslīdi. Salīdzinājumam, šā gada pirmajos trīs mēnešos Spānijas iekšzemes kopprodukts (IKP) piedzīvoja 0,3% samazināšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses