Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lauku atbalsta dienests uzsāks atbalsta izmaksu par atdalītajiem maksājumiem

Lauku atbalsta dienests (LAD) augustā uzsāks avansa izmaksu atdalītajiem papildu valsts tiešajiem maksājumiem (PVTM). Avansu 70% apmērā saņems tie lauksaimnieki, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Atdalītajam PVTM par liellopiem (ALM) aprēķinātā atbalsta likme ir 33,67 lati par lauksaimniecības dzīvnieku. Augustā un septembrī izmaksājamais 70% avanss veido 23,57 latus par lauksaimniecības dzīvnieku. ALM ir vēsturiskais maksājums par liellopiem (tele, bullis, vērsis), kuri saskaņā ar Lauksaimniecības datu centra datiem bija reģistrēti un atradās ganāmpulkā 2010.gada 31.decembrī, kā arī tika turēti ganāmpulkā no 2010.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Atdalītajam PVTM par laukaugu platībām (ALA) aprēķinātā atbalsta likme ir 19.26 latu apmērā par hektāru. Augustā un septembrī izmaksājamais 70% avanss veido 13.48 lati par hektāru. Šis ir vēsturiskais maksājums par 2009.gadā apstiprinātajām laukaugu platībām papildu valsts tiešajiem maksājumiem.

Atdalītajam PVTM par platībām (APL) aprēķinātā atbalsta likme ir 16.92 lati par hektāru, kur 70% veido 11.84 latus par hektāru. Šis atbalsts tiks maksāts septembrī. APL ir vēsturiskais maksājums par 2006.gadā apstiprinātajām PVTM par laukaugu platībām vai 2006.gadā līgumā ar kartupeļu cietes ražotāju noteiktajām platībām.

Savukārt PVTM par nokautiem vai eksportētiem liellopiem (AKEL) aprēķinātā atbalsta likme ir 43,45 lati, kur 70% veido 30.42 latus par liellopu. Šis atbalsts arī tiks maksāts septembrī. AKEL ir vēsturiskais maksājums par 2011.gadā kautiem vai eksportētiem liellopiem.

LAD plāno kopumā avansā izmaksāt 21.5 miljonus latu no Latvijas budžeta finanšu līdzekļiem.

Gadījumā, ja ES tiešo maksājumu un PVTM kopējā summa, ko lauksaimnieks ir tiesīgs saņemt 2012.gadā, pārsniedz 5 000 eiro, piemēro 10 % samazinājumu, ko ietur no PVTM aprēķinātajām summām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses