Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LNO no nākamā gada vidēji par 8% cels darbinieku algas

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) no 2013.gada darbiniekiem vidēji par 8% tiks celtas algas, - šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" stāstīja LNO direktors Andrejs Žagars.

Algas palielinājumu operas darbinieki piedzīvos pateicoties tam, ka šā gada jūlijā valdība atbalstīja izaugsmes operas attīstības scenāriju, no valsts budžeta grozījumiem LNO atvēlot 650 000 latu, bet nākamgad operas budžetu palielinot vēl par 1,2 miljoniem latu.

Žagars skaidroja, ka primāri algas LNO tiks celtas tiem darbiniekiem, kam atalgojums ir vismazākais un sociāli vismazāk aizsargātajiem darbiniekiem. Atbalsts būs jāsniedz arī talantīgajiem izpildītājiem, lai novērstu viņu aizbraukšanu no Latvijas.

No Žagara teiktā izriet, ka operā būs tādi darbinieki, kuriem, piemēram, alga tiks celta par 25%, būs arī tādi, kuriem alga paaugstināsies par 4%, kā arī būs tādi, kuriem alga nepieaugs.

Savukārt kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB-LNNK) minēja, ka augusta beigās Saeimā tiks iesniegti grozījumi LNO likumā, kas noteiks, ka operā strādā trīs valdes locekļi. Patlaban plānots, ka uz operas trīs valdes locekļu amatiem tiks sludināts konkurss.

Savukārt Žagars pauda, ka nav īsti vēl pārliecināts, vai piedalīsies gaidāmajā konkursā uz kādu no trīs operas valdes locekļa amatiem. "Patlaban man nav informācija par to, kā tiks sadalīta atbildība un kurš no trīs valdes locekļiem nesīs atbildību, un kā šī atbildība tiks dalīta," sacīja Žagars.

Viņš norādīja, ka pēdējos divus gadus konsultatīvajās padomēs diskutēts par to, ka aptuveni 600 cilvēku lielā uzņēmumā, kur ir dažāds darba ritms un dažādas struktūrvienības, viens valdes loceklis ir par maz. Tas radījis problēmas arī Žagara prombūtnes laikā.

"Es esmu par valdes palielināšanu. Protams, svarīgi būs tas, kā šī valde strādās un tas, lai šī valde veiksmīgi strādā," sacīja Žagars, piebilstot, ka vēlētos, lai operas valde būtu nevis formāla, bet darboties spējīga un nozares speciālisti, lai pārzinātu nozari.

Jaunzemes-Grendes parakstītais darba līgums ar Žagaru par LNO direktora pienākumu pildīšanu beigsies janvārī. Viņš minēja, ka pēc 16 gadu LNO vadīšanas nav pārliecināts par to, vai rudenī piedalīsies konkursā, tai pat laikā skaidrojot, ka Kultūras ministrija kā LNO kapitāldaļu turētājs arī bez konkursa ir tiesīgs iecelt savus pretendentus izraudzītajā amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses