Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nordea ieņēmumi gada laikā samazinājušies par 0,7 miljoniem, peļņa augusi par 5

2012.gada pirmajā pusgadā Nordea Latvijas filiāles ieņēmumi bijuši 25,3 miljoni latu. Tas nozīmē, ka gada laikā tie samazinājušies par 3 % salīdzinot ar kopējiem ieņēmumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada (26 miljoniem latu).

Kopējie izdevumi attiecīgi šogad bijuši 9,7 miljoni latu iepretim 11,1 miljoniem pirms gada, kas nozīmē izdevumu samazinājumu par 12,1%. Operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem nedrošiem kredītiem bijusi 15,5 miljoni latu (15 miljoni pirms gada; pieaugums par 3,7%). Uzkrājumi nedrošiem kredītiem sastādīja 5,5 miljonus latu (10,0 miljonus latu pirms gada; samazinājums par 45,5%).

Peļņa pēc nodokļu samaksas šā gada pirmajā pusgadā 10,1 miljoni latu 4,9 miljoni latu pirms gada; pieaugums par 104,1%). Jāatzīmē gan, ka Nordea Bank Finland Latvijas filiālei nav nodalīts pašu kapitāls, tādēļ peļņa pēc nodokļu samaksas nav tieši salīdzināma ar attiecīgiem citu Latvijas komercbanku rādītājiem.

Savukārt noguldījumu portfelis bijis 720 miljonus liels, pieaugot par 45,5% attiecībā pret iepriekšējo gadu. Kredītportfelis pirmajā pusgadā bijis 1,92 miljardi (samazinājums par 0,3%).

"Lai arī kopējie Nordea bankas ieņēmumi šī gada 1. pusgadā  samazinājās par 3%, tomēr ieņēmumi no bankas pamatdarbības – tīrie procentu ieņēmumi un komisijas ieņēmumi – palielinājās par 7%. Savukārt, mērķtiecīgi strādājot pie dažādiem biznesa efektivitātes risinājumiem, izdevumi ir samazinājušies par 12%. Attiecīgi operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem ir pieaugusi par 4%. Kredītu kvalitāte turpina uzlaboties un 2.ceturksnī esam sasnieguši zemāko no jauna izveidoto uzkrājumu nedrošiem kredītiem līmeni kopš krīzes sākuma. Šī gada pirmo pusgadu noslēdzam ar 10,1 miljonu latu lielu peļņu, kas ir labākais rādītājs Nordea Latvijas filiāles vēsturē," stāsta Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses