Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pateicībā par atļauju Mērsragā izvietot novērošanas torni AM pašvaldībai piešķirs 22 000 latu

Ministru kabinets šodien pieņēma Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavoto rīkojuma projektu par 21 941 lata piešķiršanu Mērsraga novada domei nekustamā īpašuma labiekārtošanai.

Tā ir sava veida pateicība par to, ka pašvaldība piekritusi novada teritorijā izvietot Jūras novērošanas sistēmas tehniskās novērošanas punktu (TNP). Nesaskaņas starp abām pusēm risinājās visai ilgi, līdz šā gada sākumā pašvaldība tomēr piekrita torņa būvniecībai.

Vēl pagājušā gada rudenī AM publiski paziņoja, ka 2011.gada aprīlī Mērsraga novada pašvaldības vadība vērsusies ministrijā ar priekšlikumu piedalīties pašvaldības sporta zāles būvniecībā un šādā veidā iegūt pašvaldības atbalstu torņa uzstādīšanai AM iepriekš plānotajā teritorijā. AM toreiz nav izskatījusi šo Mērsraga pašvaldības vadītāja Laura Karlsona "īpatnējo" piedāvājumu, jo uzskatīja, ka tas ir bijis mēģinājums ietekmēt ministrijas pozīciju ar līdzekļiem, kas nav pieņemami demokrātiskai sabiedrībai, aģentūru LETA iepriekš informēja AM Preses nodaļā.

Nav gan zināms, kas abu pušu starpā mainījies, jo AM rīkojuma projekta anotācijā informē, ka AM ar Mērsraga novada domi noslēgusi sadarbības līgumu. Tas paredzot, ka dome atbalsta TNP būvniecību, savukārt AM finansē stāvlaukuma ar asfaltbetona seguma izbūvi demontētā torņa Bākas ielā 60A, Mērsragā, vietā un uz pašvaldības zemes ar kopējo platību 600 kvadrātmetru, triju pludmales pārģērbšanās kabīņu un divu stacionāro tualešu uzstādīšanu stāvlaukuma malā, kā arī putnu novērošanas torņa ar jumtu un novērošanas tehnikas uzstādīšanu stāvlaukuma malā.

Paredzēts, ka stāvlaukuma ar asfaltbetona seguma izbūve izmaksās 9612 latus, trīs pludmales pārģērbšanās kabīnes - 1290 latus, divas stacionārās tualetes -1122 latus, putnu novērošanas tornis - 8416 latus, bet novērošanas tehnika (tīmekļa kamera) - vēl 1500 latus.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) aģentūrai LETA skaidroja, ka pagājušā gada piedāvājums un vienošanās par pludmales labiekārtošanu ir divas dažādas lietas, turklāt halles uzbūvēšana būtu desmitreiz dārgāka.

"Nekas nav mainījies, jo šeit ir pilnībā neiespējami atbalstīt šāda veida risinājumus. Vienīgais, ko mēs esam nākuši pretī pašvaldībai, ka mēs esam piekrituši šo vidi ap torni labiekārtot. Es domāju, ka tas ir pieņemams kompromiss, jo mums tur būs jāuzturas, viņiem tur būs jāuzturas," teica ministrs, piebilstot, ka tas nav salīdzināms ar to Mērsraga pašvaldības prasību, kas bija pirms gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses