Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Smiltēns: Jāpalielina ES atbalsta maksājums lauksaimniekiem

Pirmdien, 18. jūnijā, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Luksemburgā informēja, ka Latvija, tāpat kā daļa citu ES dalībvalstu, atbalsta priekšlikumu 25 procentus Lauku attīstības programmas finansējuma novirzīt vides pasākumiem lauksaimniecībā ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam.

Viņš arī uzsvēra, ka Lauku attīstības programmas atbalsta finansējumam lauksaimniecībai no 2014. gada ir jābūt lielākam nekā līdz šim.

"Latvija uzskata, ka maksājumi, kas ir saistīti ar agrovidi un klimatu, bioloģisko lauksaimniecību, kā arī maksājumi apgabaliem, kuros ir dabas aizsardzības vai citi specifiski ierobežojumi, ir ļoti svarīgi Latvijai un veicina ekonomisko labklājību reģionos, labas lauksaimniecības prakses pielietošanu un rūpīgu attieksmi pret lauksaimniecībā izmantojamo zemi,” norāda Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns.

Pirmdien, 18. jūnijā, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Luksemburgā tiks spriests par ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas lauku attīstības politikas jautājumiem. Pašlaik notiekošās KLP reformas ietvaros Eiropas Komisija (EK) ir izstrādājusi priekšlikuma projektu nākotnes ES lauku attīstības politikai, tajā skaitā atbalstam, ko finansēs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA).

EK savā priekšlikumā ir definējusi lauku attīstības pasākumus un noteikusi lauku attīstības mērķus un prioritātes, lauku attīstības stratēģiju, programmēšanas, vadības, uzraudzības un novērtēšanas noteikumus. Saskaņā ar šiem priekšlikumiem KLP ir jādod būtisks ieguldījums gan lauku reģionu ekonomiskajai attīstībai, gan arī vides un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses