Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vilks: Latvijas ekonomikā negatīvu tendenču nav

Latvijas ekonomikā šobrīd nekādu negatīvu tendenču nav, intervijā laikrakstam Dienas Bizness sacījis finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). 

"Jau pagājušajā gadā dzirdēju bažas, ka Latvijas ekonomika ļoti strauji sabremzēsies, bet es centos nomierināt sabiedrību. Latvijas ekonomika attīstās ar inerci. Tā metodoloģija, pēc kuras rēķina IKP, signalizē, ka rādītāji turpinās augt. Tas pats notiek arī apkārtējās valstīs," sacīja A.Vilks. "Es saprotu, ka ārējie faktori ir ļoti nezināmi un, protams, to ietekme būs, taču mēs nevaram tagad novērtēt tās lielumu. Arī Zviedrija samazināja šā gada izaugsmes prognozi, bet reālie nodokļu ieņēmumi liecina par pretējo. Visi jau tāpat saprot, ka ārējais fons ir stipri nenoteikts, un savu vēlmi tērēt aiztur - tas zināmā mērā pat ir labi. Cilvēki būs piesardzīgi visu šo un vēl arī nākamo gadu."

Ministrs norāda, ka šogad "esam pazeminājuši izaugsmes prognozes līdz 2,5% no IKP, bet realitātē šā gada pirmā ceturkšņa laikā izaugsme ir gaidāma vismaz 3% apmērā". "Janvārī nodokļu ieņēmumu plāns ir pārpildīts par 17,5% - visās nodokļu grupās. Pakļaujoties ārējam spiedienam, nodzinām ieņēmumu prognozi uz leju, bet dzīvē viss notiek citādāk - iekasēts ap 50 miljoni latu virs plāna. Man nav nekādu šaubu, ka arī februārī un martā būs laba nodokļu plāna izpilde," pārliecināts ir A.Vilks.

"Uz Latvijas ekonomiku pirmajā ceturksnī es pilnībā izslēdzu negatīvu ietekmi, otrajā - diez vai būs kaut kas slikts, un gada trešais ceturksnis ekonomiskajos rādītājos varētu būt salīdzinoši sliktākais. Vasaras mēneši gan mums parasti ir diezgan sekmīgi. Uzskatu, ka Latvijas Bankas (LB) ekonomikas izaugsmes prognoze ir ļoti konservatīva," norāda A.Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses