Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brauders: Norvēģijas DNB atmazgājusi 533 000 dolāru no Krievijas

Investīciju kompānijas Hermitage Capital Management līdzdibinātājs un vadītājs Viljams Brauders prezentējis pierādījumus, ka Norvēģijas banka DNB caur kontiem Igaunijā un Lietuvā palīdzējusi pārskaitīt Krievijas naudu 533 000 ASV dolāru (460 430 eiro) apmērā, vēsta laikraksts Dagens Naringsliv.

Brauders 2016. gadā nosūtīja sūdzību Norvēģijas Ekonomisko noziegumu institūcijai un tikās ar šīs institūcijas pārstāvjiem pagājušajā gadā, norāda laikraksts.

Dagens Naringsliv raksta, ka šo naudu pārskaitījušas astoņas Norvēģijā reģistrētas kompānijas.

Norvēģijas Ekonomisko noziegumu institūcijas izmeklētājs Svens Arilds Damslora laikrakstam pavēstīja, ka varasiestādes veikušas izmeklēšanu saistībā ar darījumiem laika periodā no 2007. gada līdz 2010. gadam un nolēma, ka turpmāka izmeklēšana nav nepieciešama.

Arī DNB norāda, ka šie darījumi aizdomas nav radījuši.

Kā ziņots, Brauders iesniedzis vairākas sūdzības varasiestādēm Igaunijā un Dānijā saistībā ar apsūdzībām par vērienīgu naudas atmazgāšanu caur Dānijas bankas Danske Bank Igaunijas filiāli.

Jāatgādina, ka Brauders izdevumam Bloomberg norādījis - arī Latvijā Ilmāra Rimšēviča laikā finanšu sektora uzraudzība nav bijusi uzdevumu augstumos.  

Viņš norādījis, ka Hermitage Capital Management informēja Rimšēviču un citas amatpersonas, ka sešas Latvijas bankas, tostarp Trasta komercbanka, atmazgājušas naudu saistībā ar tā dēvēto Magņitska lietu. Hermitage Capital pārstāvis 2012. gadā bijis Rīgā, kur ticies ar tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem, bet sekojošā reakcija likusi vilties. "Reakcija sagādāja ļoti lielu vilšanos, faktiski nekāda jēgpilna izmeklēšana nemaz nenotika. Viņi nevēlējās "sašūpot laivu"," Bloomberg citē Brauderu. Toreiz Latvijas finanšu sistēmas uzraugi sodīja tikai vienu banku, piemērojot tai sodu 100 tūkstošu latu apmērā, kas tolaik bija maksimālais soda mērs. Pētnieciskās žurnālistikas vietne Re:Baltica vēstīja, ka sodītā varētu būt PrivatBank.

Top komentāri

Finansovijs
F
Tīrāki dolāri - tīrāka Amerika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses