Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Reģistrētā bezdarba līmenis janvārī pieaudzis par 0,1%

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2012. gada 15. janvārī bija 11,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) operatīvie dati. Tas nozīmē, ka valstī bezdarba līmenis salīdzinājumā ar 2011. gada 31. decembri palielinājies par 0,1 procenta punktu.

Zemākais bezdarba līmenis 2012. gada 15. janvārī bija Rīgas reģionā – 8,3%, augstākais bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 20,0%. Kurzemes reģionā bezdarba līmenis 15.janvārī bija 12,3%, Zemgales reģionā – 12,9% un Vidzemes reģionā – 13,1%.

Kurzemē, Latgalē un Zemgalē bezdarba līmenis salīdzinājumā ar 2011.gada nogali palielinājies par 0,2 procenta punktiem, Vidzemē tas pieaudzis par 0,1 procenta punktu, savukārt Rīgas reģionā palicis nemainīgs.

Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis Rīgā 15. janvārī bija 7,8%, Jelgavā – 8,9%, Valmierā – 9,8%, Ventspilī – 9,8%, Daugavpilī – 10,3%, Jūrmalā – 10,3%, Liepājā – 12,7%, Jēkabpilī – 14,5%, Rēzeknē - 18,0%. Salīdzinoši vislielākais bezdarba pieaugums vērojams Ventspilī un Jēkabpilī, kur tas pieaudzis par 0,5 %.

"Neliels bezdarba pieaugums janvārī saistīts ar to, ka vairākiem darba ņēmējiem gadu mijā beidzas noslēgto darba līgumu termiņš, un cilvēki, zaudējot terminēto darbu, janvārī kā bezdarbnieki nāk reģistrēties NVA. Šā gada sākumā bezdarbnieka statusa saņemšanai visvairāk bija reģistrējušies pārdevēji, palīgstrādnieki un apkopēji," skaidro NVA Informācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vadītāja Iveta Kancēna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses