Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valmiermuižas alus darītava pērn kāpinājusi apgrozījumu par 68%

Saskaņā ar neauditētajiem darbības rezultātiem Valmiermuižas alus darītava savā trešajā darbības gadā apgrozījumu ir kāpinājusi par 68%. Pērn tas sasniedza 948 000 latu, kamēr gadu iepriekš tas bija 564 000 latu.

"68% kāpums alum, kura cena ir augsta, ir ievērojams sasniegums," vērtē alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis. "Katrā no trim saimnieciskās darbības gadiem esam īstenojuši strauju izaugsmi, neskatoties uz to, ka darbību sākām laikā, kad ekonomiskā krīze sasniedza savu augstāko punktu. Uzskatu, ka sasniegumi mūsu alus darītavai ir pateicoties tieši tam, ka kopš darbības pirmsākumiem esam likuši uzsvaru uz alus kvalitāti, nevis cenu."

Izbrūvētā un realizētā alus apjoms pērn audzis par 74%. 2010. gadā izbrūvēti 473 512 litri nepasterizēta alus. Bet pērn izbrūvēti un alus baudītājiem piegādāti jau 821 947 litri alus. No tiem 94% bija gaišais, bet 6% tumšais alus.

Īpaši labi 2011. gadā Valmiermuižas alum veicies kafejnīcu, bāru un restorānu segmentā. Ja 2010. gadā izlejamais Valmiermuižas alus bija nopērkams 41 tirdzniecības vietā, tad 2011. gadā jau 121 vietā. Rezultātā izlejamā alus apjomi pērn ir dubultojušies un pašreiz veido 33% no kopējā realizētā alus apjoma.

"Mūsu alus darītavas mērķis ir attīstīt alus baudīšanas kultūru Latvijā. Esmu gandarīts, ka arvien vairāk restorānu un bāru izvēlas piedāvāt klientiem Valmiermuižas alu, kas lieliski papildina gardu maltīti. Tāpēc darbs šajā virzienā ir viena no prioritātēm arī 2012. gadā," stāsta A. Ruņģis.

Starp būtiskākajiem sasniegumiem pērn darītavas saimnieks min arī jauna alus pagraba izbūvi un nodošanu ekspluatācijā, kā arī eksporta uzsākšanu uz Igauniju.

"Sasniegumi pērn iezīmē prioritātes šim gadam. Mēs noteikti turpināsim nostiprināt īpaši kvalitatīva alus darītāja reputāciju un izkopt alus baudīšanas kultūru. Un strādāsim arī pie eksporta attīstības Baltijas jūras reģiona valstīs," saka A. Ruņģis. "Kaut arī pērn jau ieguldījām 190 000 latu un dubultojām alus pagraba jaudu, alus darītava strādā ar pilnu jaudu patēriņam Latvijas tirgū. Tāpēc darbības attīstībai eksporta tirgos būs jāpiesaista papildus finansējums vēl viena alus pagraba izbūvei."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses