Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

British Airways uz laiku atlaidīs 28 000 darbinieku

Lielbritānijas lidsabiedrība British Airways uz laiku no darba atlaidīs 28 000 darbinieku jeb 60% no darbaspēka koronavīrusa krīzes dēļ, kas paralizējusi aviācijas sektoru, ceturtdien pavēstīja arodbiedrība Unite.

Arodbiedrība, kas pārstāv tūkstošiem British Airways darbinieku, paziņoja, ka ir "panākusi vienošanos ar uzņēmumu", ka tiks izmantota valdības atbalsta programmas versija aptuveni 28 000 darbinieku, kas garantē 80% algu apjoma, lai izvairītos no darbinieku atlaišanas.

Tomēr krīzes laikā netiks noteikta augšējā robeža ienākumiem, kas valdības programmā noteikta 2500 mārciņu (2850 eiro) līmenī, nebūs jādodas bezalgas atvaļinājumā un nenotiks darbinieku atlaišana, norādīja arodbiedrība.

Uzņēmums IAG, kuram pieder British Airways un Spānijas lidsabiedrība Iberia, pirmdien pavēstīja, ka pandēmijas dēļ aprīlī un maijā lidojumu apjoms tiek samazināts par 75%.

Iepriekš tika ziņots, ka British Airways gatavojas uz laiku atlaist 36 000 darbinieku

Top komentāri

no gripas mirst vairāk
n
Piemēram, Latvijā šosezon reģistrēti 23 nāves gadījumi gripas slimniekiem. Mirušie bijuši 38 līdz 92 gadus veci, no tiem 13 sievietes un desmit vīrieši. Gandrīz visiem bijušas blakusslimības - hroniskas sirds-asinsvadu un elpceļu slimības, cukura diabēts, nieru un aknu slimības, onkoloģiskas kaites un citas. Aizvadītajā nedēļā par vienu jaunu gripas gadījumu ziņoja ģimenes ārstu prakse vienā no desmit monitoringā iekļautajām pilsētām - Jēkabpilī. Tikmēr slimnīcas Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā ziņojušas par deviņiem stacionētiem gripas pacientiem, no tiem trīs cilvēkiem bijusi gripas izraisīta pneimonija. Kopš gripas sezonas sākuma 64 ģimenes ārstu praksēs noteikti kopumā 1704 gripas gadījumi. Savukārt stacionēti tikuši 1245 gripas pacienti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses