Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lindstrom nodrošinās paklāju izvietošanu Rīgas namu pārvaldnieka apsaimniekotajām ēkām

Tekstila nomas uzņēmums SIA "Lindstrom" ar pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) noslēdzis līgumu un turpmākos divus gadus atklāta konkursa rezultātā pārņem paklāju servisa nodrošināšanu 426 RNP apsaimniekotajām ēkām Rīgā ar vairāk nekā 1200 kāpņutelpām, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Lindstrom" un RNP līgums ir noslēgts uz diviem gadiem ar kopējo līgumcenu 360 945 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. "Lindstrom" pārstāvji uzsver, ka tas ir viens no lielākajiem līgumiem uzņēmuma vēsturē.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka RNP iepirkumā piedalījās divi pretendenti. Paredzamā līgumcena bija 360 945 eiro. 

Sadarbība noslēgta ar mērķi uzlabot koplietošanas telpu tīrību RNP apsaimniekotajās ēkās. Kā skaidro "Lindstrom" pārstāvji, vairums netīrumu paliek tieši uz paklāja pie ieejas, līdz ar to netiek piesārņota kāpņu telpa un tas savukārt samazina uzkopšanas reižu regularitāti. Tas nozīmē ietaupītas personāla, tīrīšanas līdzekļu un citas izmaksas.

"Lindstrom" vadītājs Ivars Šmits informē, ka paklāju servisa nodrošināšanā uzņēmums izmanto īpaši absorbējošus paklājus, kas spēj uzņemt palielinātu netīrumu daudzumu. Paklājs absorbē smiltis, putekļus, citus netīrumus, kas nenonāk gaisā un apkārtējā vidē, tādējādi uzlabojot vispārējo tīrību un gaisa kvalitāti apkārtējās telpās.

RNP valdes locekle Laila Keisele piebilst, ka kāpņu telpu uzturēšana ir svarīga apsaimniekošanas sastāvdaļa. Lai ikdienā rūpētos par papildus kārtību un tīrību koplietošanas telpās, RNP pieņēma lēmumu par paklāju izvietošanu, kas nodrošinās augstākus tīrības standartus ēkās. Šis pakalpojums iekļauts apsaimniekošanas maksā un tiek nodrošināts klientiem bez papildu maksas. Nākotnē plānots šo pakalpojumu nodrošināt arvien vairāk klientiem.

Līgums ļauj neieguldīt papildu līdzekļus, kas būtu nepieciešami liela daudzuma paklāju iegādei un uzturēšanai. Paklāju nomas un uzturēšanas serviss ir ilgtspējīgākais risinājums, palielinot paklāju lietošanas ilgumu. Tāpat, paklājus kopjot, tiek patērēts mazāk resursu kā tas notiktu tad, ja šo procesu darītu RNP ar iekšējiem resursiem, kā arī tīrīšanas process būs videi draudzīgāks.

"Lindstrom" apgrozījums 2020.gadā bija 10,398 miljoni eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 7,1% un bija 595 180 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2021.gadu vēl nav publicēti.

Kompānija "Lindstrom" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 170 912 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Somijā reģistrētā "Lindstrom".

RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses