Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tele2 veiks pēdējās desmitgades lielākās investīcijas

Mobilo sakaru operators Tele2 šogad plāno būtiski palielināt investīciju apjomu, attīstībā ieguldot 20 miljonus eiro, tostarp vairāk nekā 15 miljonus eiro atvēlot mobilā tīkla infrastruktūrai.

Investējamie līdzekļi paredzēti pamattīkla modernizācijai, 5G ieviešanas darbiem, 80 jaunu bāzes staciju izveidei un papildu kapacitātes nodrošināšanai esošajās bāzes stacijās. Plānotās investīcijas ir lielākās pēdējā desmitgadē.
 
2018. gadā Tele2 sasniedza 126 miljonus eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā 2017. gadā. Aizvadītajā gadā uzņēmums ir spējis saglabāt arī augstākos rentabilitātes rādītājus nozarē (36,7%), kas liecina par labu uzņēmuma darbības efektivitāti.
 
"Mūsu darbības augstā efektivitāte, attīstības iniciatīvas un pārdomātās investīcijas ir veicinājušas uzņēmuma darbības rādītāju pieaugumu. Esam radījuši klientiem pievilcīgus un izdevīgus piedāvājumus, nepārtraukti sekojot līdzi mobilo telefonu lietošanas paradumiem un attīstības tendencēm, kas arī ļāvis saglabāt klientu lojalitāti ļoti augstā līmenī, kā arī otro gadu pēc kārtas būt labākajiem piesaistīto klientu ziņā no citiem operatoriem," norāda Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.
 
Aizvadītā gada apgrozījuma pieaugumu veicinājis arī pārdoto mobilo telefonu, dažādu viedierīču un aksesuāru daudzums  – apgrozījums pieaudzis par vairāk nekā 10%.

Lai arī 2019. gads būs zīmīgs ar pirmajiem soļiem 5G pasaulē, Tele2 lielu vērību veltīs tieši esošā 4G tīkla jaudas palielināšanai.

"5G tīkla attīstība ir svarīga nākotnes kontekstā, domājot par moderno tehnoloģiju un biznesa risinājumu attīstību. Tam veltīsim daudz uzņēmuma finanšu un darbaspēka resursu. Vienlaikus apzināmies, ka joprojām svarīga ir arī 4G tīkla attīstība, jo šīs tehnoloģijas iespējas vēl ne tuvu nav izsmeltas, un svarīgi panākt, lai šis tīkls darbotos izclili dažādās Latvijas vietās," uzsver V.Vancovičs. "Tieši tādēļ arī veiksim pēdējā desmitgadē lielākās investīcijas aptuveni 20 miljonu eiro apmērā, lai uzlabotu mūsu esošo 4G bāzes staciju kapacitāti un izvietotu jaunas tajos Latvijas reģionos, kur interneta ātrums bijis mazāks, kā arī pilsētās, kur tīkla noslodze ir īpaši liela."
 
Jau ziņots, ka pērn, uzvarot regulatora izsolē un saņemot 5G pilnvērtīgai ieviešanai nepieciešamās nepārtraukta 100 Mhz frekvenču spektra izmantošanas tiesības, Tele2 ieguvis vislabākās pozīcijas starp operatoriem, lai pirmie saviem klientiem varētu nodrošināt 5G tīkla sniegtās iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses