Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aprīļa pirmajās dienās bezdarbnieka statusam reģistrējušies 1792 iedzīvotāji

Aprīļa pirmajās dienās bezdarbnieka statusam reģistrējušies vēl 1792 iedzīvotāji, tādējādi kopējais bezdarbnieku skaits valstī sasniedzis 63 319, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati.

Aģentūrā arī saņemti paziņojumi no 24 darba devējiem par kopumā 3858 darbinieku kolektīvo atlaišanu.

Par atlaišanām ziņojušas transporta un uzglabāšanas, administratīvo un apkalpojošo dienestu, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas, apstrādes rūpniecības, nekustamo īpašumu tirgus, mākslas, izklaides un atpūtas nozares, kā arī profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu sniedzēji un mežsaimniecības nozares uzņēmumi. Pēdējās dienās par kolektīvo atlaišanu ziņojuši arī finanšu un apdrošināšanas jomas darba devēji.

Aģentūrā patlaban ir reģistrētas 18 272 brīvas vakances, kamēr aprīlī reģistrēta 541 jauna vakance. Salīdzinājumā ar 1.aprīli, kad NVA bija reģistrēta 26 971 vakance, novērojams kritums par 8699 brīvajām vakancēm.

Jau ziņots, ka NVA direktore Evita Simsone iepriekš aģentūrai LETA pavēstīja, ka martā reģistrēto bezdarbnieku skaits vēl neliecina ne par ko ārkārtēju. "Tā vēl joprojām ir normāla darba tirgus kustība, un iemesli šobrīd vēl ir visdažādākie. Tā ir standarta situācija, un mēs vēl nevaram runāt par tiešu krīzes seku ietekmi," pauda Simsone.

Viņa stāstīja, ka pagaidām joprojām ir arī pietiekami daudz reģistrēto brīvo darbavietu, un NVA jau tūlīt atbrīvotajiem cilvēkiem var piedāvāt jaunas darba iespējas.  

"Tomēr nesalīdzināmi sarežģītāka ir situācija, ja mēs runājam tieši par airBaltic. Iespējams, lai atrastu darbu tieši ar aviāciju saistītā jomā, būs jāgaida, līdz atjaunojas airBaltic darbība, vai arī jāmeklē darbs ārvalstīs. Tādām profesijām kā stjuarti, piloti mums šobrīd nav ko piedāvāt," atzina Simsone.

Viņa arī norādīja, ka 98% gadījumu atlaišanas plānotas Rīgā un Pierīgas reģionā.

Kā vēstīts, Latvijā šogad februāra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

2020.gada februāra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 58 247 bezdarbnieki, bet janvāra beigās - 58 832 bezdarbnieki.

 

Top komentāri

laikam jau
l
Valsts aparāta darboņu tajos taču nav!? Un nabaga mediju diedelnieku!?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses