Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Investors Andris ar savu piemēru aicina doties investīciju pasaulē

Pēdējos gados cilvēki Latvijā vidēji ir kļuvuši krietni turīgāki. Tajā pašā laikā arī inflācija ir uzņēmusi apgriezienus. Tāpēc loģiska vēlme ir savu līdzekļu pirktspējas saglabāšana un to vairošana, nodarbojoties ar investīcijām. Tajā brīdī ir jāsastopas ar aktuālajiem jautājumiem – kā sākt? Ko darīt? Kur meklēt informāciju?

Lai palīdzētu rast atbildes uz šiem jautājumiem, Investoru Klubs ir izveidojis izdomātu personu – Investoru Andri.

Investors Andris ir 32 gadus jauns IT jomas speciālists, kurš, pateicoties savām lieliskajām darba spējām, ir spējis nopelnīt pietiekami daudz, lai investīcijām novirzītu 25 000 eiro. Jāatzīmē, ka, lai arī Andris ir izdomāta persona, tomēr 25 000 eiro ir reāli līdzekļi, kas tiek ieguldīti reālos finanšu aktīvos.

Uzsākot savas investora gaitas Andris izpētīja, kādu brokeri izvēlēties, kā arī apdomāja savu investīciju stratēģiju. Andra mērķis ir spēt pelnīt 12% ienesīgumu gadā, lai pēc 30 gadiem, kad būtu jādodas pensijā, portfeļa vērtība būtu pieaugusi līdz 750 000 eiro. Andris saprot, ka tas ir ambiciozs mērķis, kuru var arī neizdoties sasniegt, taču nekas nereāls tas arī nav.

Visas savas investīciju gaitas, pārdomas, analīzes un veiktos darījumus Andris apraksta Investoru Klubā. Tāpat var izsekot līdzi visai portfeļa vērtības vēsturei – kā tā ir mainījusies laika gaitā un kādus darījumus Andris ir veicis.

Protams, ka aiz izdomātā Andra ir īsti cilvēki un tie ir Investoru Kluba komandas locekļi, kuri kolektīvi pieņem lēmumus par Andra veicamajām darbībām. Jāpiebilst, ka lēmēju starpā ir arī Andra vecākā brāļa Investor Toomas (ļoti populārs investīciju projekts Igaunijā) komandas locekļi. Tomēr arī šie cilvēki ir normāli investori, kuri pārvalda paši savus līdzekļus, veic ieguldījumus finanšu tirgos un aktīvi interesējas par notikumiem investīciju pasaulē -  gluži tāpat kā investors Andris.

Ko Andris ir paveicis līdz šim? Savām pirmajām investīcijām Andris izvēlējās divus uzņēmumus no Latvijas – SAF Tehnika un Virši, abos gadījumos saskatot pienācīgu peļņas potenciālu vidējā termiņā. Andris ir veicis investīcijas arī citās Baltijas valstīs kotētos uzņēmumos – Šiauļiu Bankas, Tallinna Kaubamaja Grupp un Merko Ehitus.

Tā kā Andra ieskatā finanšu tirgi ir bijuši salīdzinoši dārgi pēdējos gados, tad portfelī pagaidām nav lielu un atpazīstamu pasaules tehnoloģiju līderu. Tomēr Andris aktīvi meklē iespējas arī globālajos finanšu tirgos, tādas atrodot naftas ieguves kompāniju sektorā, kā arī metālu ieguvē.

Andris ir pārliecināts, ka zaļās enerģijas revolūcija turpināsies un tās īstenošanai būs vajadzīgi gan ļoti daudz metālu (vairāk nekā agrāk), kā arī būs jāiztērē daudz enerģijas jeb fosilo energoresursu, lai šos metālus iegūtu.

Lai portfeli diversificētu, ir veikts ieguldījums arī aizdevumos ar nekustamā īpašuma nodrošinājumu.

Andra investīciju veikšanas process, pārdomu apraksti un dalīšanās ar savu pieredzi, iespējams, ir viens no labākajiem veidiem, kā spert pirmos soļus investīciju pasaulē. Andris kalpo ne vien kā ceļvedis, bet arī kā mēraukla, ar kuru potenciāli salīdzināties.

 Investors Andris ir tikai viena sadaļa no Investoru Kluba. Paralēli tai iespējams izlasīt gan jaunākās investīciju ziņas, analīzes, komentārus, gan arī podkāstu, kurā tiek runāts tikai un vienīgi par un ap investīcijām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses