Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kurp ceļot pavasarī?

Daudzviet Eiropā pavasara siltumu var izjust ātrāk nekā Latvijā, un turp ir vērts doties ceļojumā tieši šajā gadalaikā.

Keukenhofas ziedu parks (Nīderlande) gluži kā magnēts pavasarī pievelk ceļotāju tūkstošus. Tūristi bauda dabas krāšņuma un cilvēku izdomas un darba apvienojumu. Keukenhofas parks aizņem 32 hektārus un ir it īpaši slavens ar milzīgajām, daudzkrāsainajām tulpju dobēm. Parkā aug 4,5 miljoni tulpju (ap 100 dažādu šķirņu). Tur ir arī trīs oranžērijas: pirmajā ir dažādu šķirņu un krāsu tulpes, zeltainas narcises un kupli ceriņi, otrajā – greznas sārtās rozes, bet trešajā – neticami izsmalcinātas orhidejas. 

Portu (Portugāle) autentiskās ieliņas apbur jebkuru romantiski noskaņotu ceļotāju. Ceļotājiem patīk ar apgleznotām flīzēm bagātīgi rotātā dzelzceļa stacija, kas ir iekļauta 14 pasaules skaistāko dzelzceļa staciju sarakstā. Tai ļoti tuvu atrodas XI gadsimtā celtā katedrāle – reliģiskās varenības simbols. Sava romantika ir arī senajos jūrasbraucēju kvartālos un pilsētas panorāmas vērošanas vietās. Ceļotājus piesaista arī vīna pagrabi, kur tiek izturēts un noveco slavenākais portugāļu vīns – portvīns.  

Barselonā (Spānija) jāredz vēsturiskais centrs, slavenā gājēju iela La Rambla, Gjuela pils, Bokerija tirgus, kā arī leģendārais operas nams, pilsētas laukumi un vecā osta. Turklāt tā vien šķiet, ka ik uz soļa Barselonā ir kāds izcilā arhitekta Antonio Gaudi projektētais nams. Protams, jābauda arī izcilā Barselonas virtuve.

Rimini (Itālija) pārsvarā ir lieliski laikapstākļi. No ziemas nogurušie ceļotāji labprāt dodas atpūsties pie turpat blakus esošās Adrijas jūras, izmanto iespējas iepazīt tuvējo apkārtni vai doties nedaudz tālākās ekskursijās uz Florenci, Venēciju un Romu.

Parīzē (Francija) gandrīz katrs ceļotājs vēlas apmeklēt Triumfa arku, Elizejas laukus, Lielo un Mazo pili, Vienotības tiltu un laukumu, Orsē muzeju, Tilerī dārzu, Luvru, pirmo akmens tiltu un pirmo Francijas karaļu rezidenci, kā arī par Parīzes šūpuli dēvēto Sitē salu un diženo Parīzes Dievmātes katedrāli. Romantikas cienītājiem būtiska ir arī īpašā Parīzes gaisotne, daudzviet skanošā mūzika, Francijas virtuvei raksturīgie ēdieni un saldumi. Turklāt izbrauciens ar kuģīti pa Sēnu paver fantastiskus skatus.

Tbilisi (Gruzija) vecpilsētai piemīt īpašs šarms, krodziņos gruzīnu viesmīlība ir tik izteikta, ka pat pieredzes bagātākie ceļotāji te jūtas īpaši lutināti. Vērts izbaudīt vakariņas kādā no labākajiem restorāniem, kuros maltīti papildina dzīvā mūzika un dejas. Pavasarī ekskursijas ar funikulieri uz Narikala cietoksni – slavenāko un senāko Tbilisi vēstures pieminekli – interesē daudzus romantikas cienītājus. No turienes paveras brīnišķīgas ainavas, uz kuru fona gandrīz katrs, kurš tur ir nokļuvis, iemūžina sevi fotogrāfijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses