Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lai būtu vēl vairāk viesu

Cilvēku plūsma jebkurai pilsētai ir vitāla nepieciešamība, lai veicinātu ekonomikas un konkurētspējas izaugsmi. Liepāja ir valstspilsēta, kuru apmeklē ļoti daudz tūristu.

Statistikas dati liecina, ka 2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpots līdz šim vēsturiski visvairāk tūristu. Viesu skaits no citām Latvijas pilsētām Liepājā pērn pieaudzis par 13,1%, bet ārvalstu tūristu skaits – par 3,7%. Tas ir ļoti labs rādītājs, kas apliecina, ka līdzšinējā darbība tūristu piesaistei ir bijusi veiksmīga.

Nākamgad Liepāja atzīmēs savu 400. dzimšanas dienu, bet 2027. gadā būs Eiropa kultūras galvaspilsēta. Esam radījuši visus priekšnosacījumus, lai kļūtu par Latvijas kultūras meku – vietu, kur satiekas Eiropas kultūras dzīves veidotāji un tās baudītāji. 

Mēs jau patlaban dienas maksimumstundās redzam pārpildītus autobusus un vilcienus, tāpēc ir iemesls domāt, ka viens no Liepājas attīstības pamatakmeņiem ir spēja nodrošināt daudzveidīgas mobilitātes iespējas. Ir svarīgi, lai cilvēki no punkta A līdz punktam B varētu nokļūt ērti, mūsdienīgi un droši. Lai gan es pats piemērotos laikapstākļos pārvietojos pilsētā ar velosipēdu, redzu, ka aizvien daudzi brauc ar automobiļiem, tāpēc ir jābūt labiem priekšnosacījumiem, lai šie cilvēki pārsēstos no automobiļa, piemēram, uz autobusu. Ir arī būtiski, lai Liepājas viesi varētu ērti aizbraukt uz citām pilsētām ne vien ar savu auto, bet arī ar sabiedrisko transportu. Liela loma ir arī komforta līmenim, kādu pasažieru pārvadātājs spēj nodrošināt. Mūsdienu cilvēks ir prasīgs un digitāls, tāpēc viņam ir svarīgi, lai, pārvietojoties jebkurā laikā un vietā, varētu ērti strādāt, uzlādēt telefonu un datoru, justies komfortabli savā sēdvietā un paļauties uz pārvadātāju, ka tas droši un plānotajā laikā nogādās galamērķī. Turklāt augstas kvalitātes pārvadājumu pakalpojuma sniedzējs pozitīvi ietekmēs tos iedzīvotājus, kuri vēl tikai domā par pārsēšanos no automobiļiem autobusos. Lai mūsu pilsētu sasniegtu pēc iespējas vairāk viesu, ir svarīga mūsdienīga sabiedriskā transporta satiksme ne vien ar Rīgu, bet arī ar citām pilsētām.

Tuvā nākotnē izaugsmi Liepājā varētu piedzīvot kino industrija. Pērn pašvaldībā izveidojām Kinofilmu uzņemšanas fondu, kas ir būtisks signāls kino cilvēkiem, ka viņi šeit ir gaidīti un viņu darbs ir novērtēts. Mūsu pilsētai ir bagāts kultūrvēsturiskais mantojums, kas ir saistošs starptautiskiem kino producentiem. Piemēram, viena producentu grupa, divas dienas Liepājā filmējot kadrus filmai, pie mums spēj atvest darba komandu ar vairāk nekā simt cilvēkiem. Šie cilvēki šeit nakšņo, ietur maltītes, iepazīst pilsētu un izmanto tūrisma un kultūras aktivitātes.

Savukārt raugoties no ekonomiskās attīstības prizmas, jānorāda, ka esam pirmā ražojošākā valstspilsēta Latvijā aiz Rīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses