Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

LNT un TV3 apvienošanās gadījumā MTG sola oriģinālraidījumus piecas stundas dienā

Ja Konkurences padome atļaus MTG Broadcasting AB (MTG) un AS Latvijas Neatkarīgā Televīzija (LNT) apvienošanās darījumu, tad saimnieciskās sinerģijas rezultātā TV3 un LNT jau rudenī spēs nodrošināt, ka vismaz vienā no kanāliem oriģinālraidījumi latviešu valodā skatītājiem būs pieejami piecas stundas dienā, informējis MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Apvienošanās darījuma rezultātā oriģinālraidījumi latviešu valodā kādā no kanāliem būtu skatāmi no pieciem pēcpusdienā līdz desmitiem vakarā, aizstājot Krievijas un ASV seriālus vai arī citus ārvalstīs ražotos raidījumus. Pašlaik abi Latvijas komerckanāli finansiāli var atļauties oriģinālraidījumus tikai trīs stundas dienā, teikts MTG izplatītajā paziņojumā.

Lietuvā, pateicoties divreiz lielākam reklāmas tirgum, šajā ziņā situācija ir daudz labāka - tur trīs nacionālās komerctelevīzijas savus autorraidījumus rāda sešas stundas dienā. Savukārt Igaunijā komerctelevīziju priekšrocība ir tā, ka sabiedriskā televīzija nepiedalās reklāmas tirgū, un tas palielina to biznesa iespējas un dod iespēju ražot lielāku skaitu autorraidījumu. 

"Mums jāapzinās, ka noturēt Latvijas skatītājus nacionālās informācijas telpā var vienīgi, investējot nacionālā satura veidošanā. Pateicoties MTG investīcijai, abas komerctelevīzijas atkal spētu piedāvāt latviešu skatītājiem vairāk uz vietas ražotu oriģinālraidījumu, un tas ir mūsu vienīgais kapitāls, lai konkurētu ar ārzemju televīzijām moderno tehnoloģiju apstākļos," pauž K. Ozoliņš.

MTG paziņojumā arī uzsvērts, ka situācija televīzijas tirgū pēdējo gadu laikā ir ievērojami mainījusies. Ja 2008.gadā par būtisku auditorijas daļu Latvijā savstarpēji konkurēja apmēram 10 kanāli, tad šogad tie ir aptuveni 20 kanāli. Arvien lielāku daļu skatītāju pie sevis pārvilina Krievijas kanāli, līdz ar to gan auditorija, gan reklāmas ieņēmumi fragmentējas. Sākoties ekonomiskajai krīzei, kā arī palielinoties konkurencei, nacionālajiem komerckanāliem reklāmas ieņēmumi salīdzinājumā ar 2008. gadu ir samazinājušies divas reizes.

"Komerctelevīzijām reklāmas ieņēmumi ir vienīgais instruments, kas dod iespēju veidot oriģinālraidījumus. Sarūkot šiem ieņēmumiem, esam spiesti nacionālo saturu aizvietot ar Krievijas un ASV seriāliem, kas ir gandrīz 20 reizes lētāki, turklāt problēma ir tā, ka šādus seriālus rāda visi," atzīst K. Ozoliņš.

MTG ir izstrādājis vadības modeli, kā efektīvāk izmantot savus resursus, nedublējot tehnoloģiskos un saimnieciskos procesus, un šis modelis ietekmēs gan kvalitāti, gan kvantitāti. "Nacionālais saturs seriālu vietā un vairāk raidlaika oriģinālraidījumiem latviešu valodā," uzsver K.Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses