Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

No RB Rail valdes aiziet Rokens

Dzelzceļa līnijas Rail Baltica koordinējošā kopuzņēmuma AS RB Rail padome pieņēmusi kompānijas operacionālā direktora un valdes locekļa Kaspara Rokena atlūgumu. Viņš lēmumu atkāpties skaidrojis ar privātiem apsvērumiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pieņemot atlūgumu RB Rail padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis uzsvēra, ka padome ir pateicīga Rokenam par viņa ieguldījumu īpaši svarīgā projekta ieviešanas periodā.

"Mūsu uzdevums ir nodrošināt nepārtrauktu un mērķtiecīgu projekta ieviešanu, tāpēc nekavējoties uzsāksim jauna valdes locekļa meklējumus."

Savukārt Rokens pauda gandarījumu par laiku, kuru bija iespēja veltīt Rail Baltica projekta realizācijai un tā attīstīšanai līdz sliežu ceļu būvprojektēšanas fāzei. "Pateicoties spēcīgai profesionāļu komandai, ir izveidota efektīva un caurspīdīga, starptautiskiem standartiem atbilstoša iepirkumu procedūra. Tāpat ir nodrošināta pieredzējušu starptautisku kompāniju dalība Rail Baltica konkursos," viņš teica.

Konkurss par valdes locekļa amatu tiks izsludināts tuvākajā laikā, bet līdz tam operacionālā direktora pienākumus pildīs trīs pārējie valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Timo Rīhimaki, Marts Nīlsens un Igns Degutis.

RB Rail ir Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas izveidots, lai īstenotu Rail Baltica projektu. RB Rail ir centrālais Rail Baltica projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija.

Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 mm) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses