Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pieteikšanās uz Bigbank nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām septiņkārt pārsniegusi noteikto limitu

Uz Bigbank nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām publiskajā piedāvājumā, kas noslēdzās piektdien, 24.novembrī, saņemts septiņas reizes vairāk investoru pieteikumu par noteikto limitu. Banka izmantoja tiesības sākotnēji plānoto 3 miljonu vietā palielināt emisijas bāzes apjomu līdz kopumā 5 miljoniem eiro. Paredzams, ka jauno Bigbank obligāciju tirdzniecība Nasdaq Tallinn fondu biržā tiks uzsākta piektdien, 1. decembrī.

Piedāvājumā piedalījās 1847 investori, kuri pieteicās uz subordinētām obligācijām par kopējo summu 21,6 miljoni eiro. Bigbank valdes priekšsēdētājs Martins Lants (Martin Länts) pateicās visiem iesaistītajiem investoriem par uzticību bankas stratēģijai un izaugsmes perspektīvām. "Emisijas un kotēšanas rezultāti liecina, ka investori aizvien ir pārliecināti par Bigbank nākotnes plāniem. Esam patiesi gandarīti par lielo privāto investoru interesi, un tāpēc mēs viņiem devām priekšroku. Pateicoties ieņēmumiem, kas gūti no obligāciju emisijas, Bigbank var turpināt īstenot savu biznesa stratēģiju, vienlaikus nodrošinot atbilstību noteiktajām prasībām attiecībā uz kapitālu. Atbilstoši mūsu stratēģijai mēs plānojam turpināt izaugsmi it īpaši mājokļu un biznesa kredītu produktu jomā," komentēja Martins Lants.

Emitējot subordinētās obligācijas, Bigbank valde nolēma pilnībā apstiprināt visu investoru pieteikšanos līdz 3000 EUR apmērā. Bigbank grupai piederošo uzņēmumu darbiniekiem tika piešķirti 100% no obligācijām, kurām tie pieteicās, bet pārējiem investoriem – 2,46% no norādītā to apjoma, kas bija lielāks par 3000 eiro. Obligāciju skaits ar decimālskaitļiem aiz komata ir noapaļots līdz tuvākajam veselajam skaitlim.

Obligācijas tiks pārskaitītas uz investoru vērtspapīru kontiem ap 2023.gada 30.novembri, un to pirmā tirdzniecības diena Nasdaq Tallinn Fondu biržas Baltijas obligāciju sarakstā būs ap 2023.gada 1.decembri.

Bigbank AS nenodrošināto subordinēto obligāciju publiskais piedāvājums ilga no 2023.gada 14.novembra līdz 24.novembrim. Tā bija Bigbank jaunās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pirmā sērija. Visas programmas ietvaros Bigbank var piesaistīt līdz pat 30 miljoniem eiro.

Šī piedāvājuma ietvaros varēja pieteikties līdz pat 3000 Bigbank nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām ar nominālvērtību 1000 eiro, ar dzēšanas datumu 2033.gada 30.novembris un fiksētu procentu likmi 8% gadā, kas maksājami reizi ceturksnī. Sākotnējā emisiju apjoma pārsniegšanas gadījumā, Bigbank bija tiesības palielināt piedāvājuma apjomu par 7000 obligācijām, kopumā sasniedzot 10 000 obligāciju. Bigbank izmantoja attiecīgās tiesības un kopējais šīs sērijas piedāvājuma apjoms tādējādi pieauga līdz 5 miljoniem eiro. Piedāvājums bija spēkā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Bigbank AS (www.bigbank.eu) ir Igaunijas kapitāla banka, kas specializējas aizdevumos un noguldījumos privātpersonām un korporatīvajiem klientiem. Papildus darbībai Igaunijā, bankai ir filiāles Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā un Bulgārijā, un tā piedāvā savus produktus pārrobežu mērogā Austrijā, Vācijā un Nīderlandē. Bigbank kopējie aktīvi pārsniedz 2 miljardus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses