Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Vainīgos varētu ieraudzīt, valdības vīriem un sievām paraugoties spogulī

Ārpolitiska tukšvārdība

Saeimā notikušas ikgadējās ārpolitikas debates ar atbildīgā ministra ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību.

Kas palika atmiņā no ārlietu ministra Rinkēviča runas Saeimā? Ka sēžam pie viena galda ar mūsu partneriem, iestājamies par visu kopīgajām prioritātēm un vērtībām. Labi. Bet vai ir kādas mūsu pašu intereses, par kurām, kā saka, stāvam un krītam? Ārpus kopējām – tā īsti nemana. Kā noprotams, ārpolitikā esam vien daļiņa no sabiedroto masas – kur vairākuma vēji pūš, turp arī mēs līdz ar visiem dreifējam...

Kas palika atmiņā no Ministru prezidenta Kariņa teiktā? Pateicība ministram par runu, kuru premjers divreiz pārlasījis, meklēdams ko nepateiktu? Vai varbūt frāze, ka premjers īpaši pateicas ministram un ministrijai, kas ilgstoši it kā aizstāvot mūsu valsti? (Ieintriģēja gan, bet tā arī neatklāja – kā tieši aizstāv un pret ko.) Tā vietā sekoja stāstījums, kā pats premjers iesaistījies sarunās par naftas tranzītu caur Latviju uz Baltkrieviju, nepieminot, ka, šķiet, šis vilciens jau aizgājis mūsu kaimiņu lietuviešu virzienā. Tāpat dīvaini bija pārmetumi privātajiem uzņēmumiem, kas strādā ostās, ka tie pārāk maz esot centušies piesaistīt Krievijas, un jo īpaši Baltkrievijas, kravas, – nez kāpēc iepriekšējo gadu statistika liecina par pretējo, bet neiepriecinošas ir tikai pēdējā laika tendences, taču pie tā vainīgos varētu ieraudzīt, valdības vīriem un sievām paraugoties spogulī, – mūsu politiķi pārāk izvairīgi bijuši no tādām sarunām, kāda premjeram nupat notikusi ar Baltkrievijas prezidentu.

Savukārt, dzirdot Kariņa vārdus, ka jāveicina ārvalstu investīcijas Latvijā, nāk prātā CV-Online Latvia secinājumi pēc nule veiktās uzņēmēju aptaujas – "ekonomikas izaugsmes bremzēšanās un pieaugošās darbaspēka pieejamības problēmas liks darba devējiem būt piesardzīgākiem jaunu darbinieku piesaistē". Proti, ja politiski nav izdarīti mājasdarbi, nav radīta vide, kas ieinteresētu investorus, – tas attiecas arī uz kvalificēta darbaspēka pieejamību –, visas runas par investīciju piesaisti tā arī paliek vien runu līmenī. Īpaši, ja pieļauti tādi uzticēšanos mazinoši skandāli kā tie, kas skāra mūsu ostas.

Arī pārējās debatēs – daudz skaisti skanošu, bet saturiski tukšu frāžu. Par to, cik jauki ir būt tur, kur esam, par kopējām vērtībām, saistībām, jubilejām un piemiņas dienām. Piedodiet, bet tukšvārdība par tēmu "Latvija pasaulē", nevis diskusija par ārpolitikas uzdevumiem, sasniedzamiem mērķiem. Vai kāds definēja, kādas ir Latvijas intereses? Vai izskanēja informācija, kāds ir ārlietu resora pienesums Latvijas tautsaimniecībā, arī caur eksporta veicināšanu un investīciju piesaisti? Nemanījām. Kāpēc? Jo nav ko teikt?...

Top komentāri

Itamars Toledano
Vai varat sakaitīt rakstu miriādes, kas sadriķēti Vienotības diskreditēšanai un noriešanai? Kaut vai, lai arī Solvita Āboltiņa bija visizcilākā Saeimas spīkere (šarmanta, izglītota, gudra, asprātīga, aristokrātiska ar izcilu runas kultūru, kaut vai ar zosveidīgo būtni ar sasieto mēli salīdzinot!), vai viņa netika DZĪVA aprīta?
Itamars Toledano
Bet atrodiet kaut vienu rakstu, kur šī dvēselēs un garā netīrā banda (Meļņiks, Margeviča, Sedlenieks, Točkis, Pedere etc) būtu Brigmani, Stepaņenko, Krabjšmitu, Tavari, Krauzi, DRO un pārējās PLĒSOŅAS atmaskojuši!!! Un nav kauna šiem nelietigajiem cilvēkiem nemitīgi runāt par valsti, dzimteni un par GODĪGU nodokļu maksāšanu, Pastarai Tiesai un Dievam uzspļaujot!!!
Kika
K
Tukš komentārs, bet parāda, ka Dienas saimnieki un viņu rokaspuiši avīzē ir pamatīgi nobijušies
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē