Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ielu pārdēvēšanai ir jēga

Rīgas dome nesen nolēma pārdēvēt vairākas mūsu galvaspilsētas ielas. To vidū Ļermontova ielu – par latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa ielu, Puškina ielu – par latviešu valodnieka Kārļa Mīlenbaha ielu, bet Lomonosova ielu – par politiķes, pirmās sievietes Latvijas valdībā Valērijas Seiles ielu.

Savukārt Maskavas iela kļuvusi par Latgales ielu, bet tās posms pilsētas centra tuvumā – par Lastādijas ielu. LETA vēsta, ka debatēs par ielu pārdēvēšanu latvisko partiju pārstāvji uzsvēruši, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Rīgā jāmaina visi ar Krieviju saistītie nosaukumi. "Mēs vienkārši nevaram atstāt šos nosaukumus. Maskavas ielas nosaukumam jāiet turpat, kur aizgāja kara kuģis," uzskata Kaspars Spunde (NA/LRA).

Ielu pārdēvēšana pašvaldībai izmaksāšot ap 80 000 eiro. Jādomā, ka daudziem rīdziniekiem – nodokļu maksātājiem – nav iebildumu pret to, ka nauda tiek tērēta tam, lai viņi savās ikdienas gaitās varētu doties, piemēram, pa Plūdoņa, nevis Ļermontova ielu.

Saistībā ar ielu pārdēvēšanu nereti dzirdams arguments, ka tā nepalīdz Ukrainai cīnīties pret Krieviju, nesekmē Latvijas militārās spējas un nepadara ērtāku pašvaldības iemītnieku dzīvi.

Taču, ja raugās no šāda skatupunkta, tad gan privātajam sektoram, gan valsts un pašvaldību sektoram vajadzētu apturēt jebkādas mārketinga, sabiedrisko attiecību un citas tamlīdzīgas aktivitātes. Zīmola maiņa pati par sevi nenodrošina augstāku pakalpojumu kvalitāti. Jauns logo negarantē to, ka pieaug servisa līmenis. Skolas pasākumu fotogrāfijas sociālajos tīklos nav garants tam, ka šajā skolā tiek nodrošināta izcila izglītība. Tas pats attiecas arī uz jebkuru uzņēmumu vai iestādi, kas, izmantojot virtuālās vides sniegtās iespējas, cenšas spodrināt savu reputāciju, bet maz ko atklāj par ikdienas realitāti. Tomēr vienlaikus mārketinga un sabiedrisko attiecību aktivitātēm, ja tās tiek realizētas īstajā laikā un vietā, var būt ļoti spēcīga, pozitīva, emocionālā ietekme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē