Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Rīgas koncertzāle konferenču centrs būtu īstais projekts, ar kura palīdzību pierādīt, ka ne tikai uzņēmēji, bet arī valsts sektora un pašvaldības pārstāvji spēj īstenot vērienīgus projektus

Kad būs konferenču centrs?

Rīgā ir atvērtas jaunas, biznesa tūristiem piemērotas viesnīcas, bet plašām, starptautiskām konferencēm piemērota, moderna centra aizvien vēl nav – šāds secinājums izriet no Ekonomikas ministrijas (EM) un tūrisma ekspertu nesen stāstītā Dienai.

Darījumu tūrismā un konkrēti konferenču biznesā notiekošajiem procesiem Diena seko jau gadiem, un te kārtējo reizi redzams – privātais bizness jaunus projektus spēj īstenot daudz operatīvāk nekā publiskais sektors, respektīvi, valsts iestādes un pašvaldība. Ja uzņēmēji Rīgā redz brīvu nišu biznesa ceļotājiem piemērotām viesnīcām, tad mūsu galvaspilsētā ātri vien parādās šādas viesnīcas. Savukārt valsts un pašvaldības sektora attieksmē pret neesošo konferenču centru joprojām dominē vēlamības izteiksme – nu, vajadzētu gan Rīgā šādu centru, ļoti vajadzētu... Taču pāreja no vārdiem pie darbiem nav redzama.    

Patlaban visai racionāla šķiet ideja, ka par mājvietu vērienīgām, starptautiskām konferencēm nākotnē varētu kļūt Rīgas koncertzāle, kuras būvniecības iecere jau ilgu laiku ir dažādu diskusiju centrā. To, ka XXI gadsimtā par ēkas veiksmīga pielietojuma pamatu tiek uzskatīta multifunkcionalitāte, pierāda vairāku ārvalstu pilsētu pieredze, kā arī Latvijas reģionos esošo koncertzāļu izmantošana konferencēm un citiem lietišķa rakstura pasākumiem. Diena jau vēstīja, ka, piemēram, Liepājas kultūras un pasākumu centrā Lielais dzintars pērn notikuši 50 dažādi korporatīvie pasākumi, bet šā gada pirmajā pusgadā – 23. Pasākumu skaits gan nav milzīgs, tomēr apliecina to, ka mūsdienīgā, multifunkcionālā centrā var rīkot gan koncertus, gan arī konferences. Turklāt to, ka Rīgā ir aktuāls jautājums "par nepieciešamību pēc modernas koncertzāles multifunkcionālā savienojumā ar konferenču (kongresu) centru, kas spētu uzņemt 3000 un vairāk viesu", atzinusi arī EM.

Rīgas koncertzāle konferenču centrs būtu īstais projekts, ar kura palīdzību pierādīt, ka ne tikai uzņēmēji, bet arī valsts sektora un pašvaldības pārstāvji spēj īstenot vērienīgus projektus, piemēram, kopā strādājot EM, Kultūras ministrijai un Rīgas domei un piesaistot arī vēl citus sadarbības partnerus. 

Tikai tā var panākt, ka darījumu tūrisma eksperti pēc dažiem gadiem atkal neatkārtos to, ka it kā jau viss būtu labi – Rīgai lidosta ir, tiešie lidojumi uz aptuveni simts dažādiem galamērķiem ir, prāmju un autobusu satiksme arī ir, viesnīcu piedāvājums paplašinās, kvalitātes un cenas atbilstība uz vispārējā Eiropas līmeņa ir pieņemama, uzņemošā tūrisma industrija ir noslīpējusi profesionalitāti, taču konferenču centra Rīgā kā nav, tā aizvien vēl nav.

Top komentāri

MM
M
Kāda problēma bibliotēkā konferences taisīt? Nesen uzcelta, moderna, Ziedoņa zāle liela, viesnīcas apkārt čum. Nesapratu kāpēc Nacionālā bibliotēka neder.
Vasja
V
Nu jā, un to centru celtu Šķēles vai Šlesera kompānija ar lielu valsts un ES fondu atbalstu. Lai abi čomi ceļ pa savu naudu, nav problēmu. Uz priekšu!
.
.
Tukšmuldēšanas iestāžu jau pietiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē