Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kļūdu eksperts Pavļuts

Cilvēcīga kļūda, un punkts. Būtībā tik vienkārši un, manuprāt, augstprātīgi veselības ministrs Daniels Pavļuts reaģē uz viņa pārziņā un atbildībā esošajā – cilvēku veselībai un dzīvībai vitāli svarīgajā – nozarē konstatēto situāciju, ka vairāk nekā 100 jauniešu saņēmuši poti pret Covid-19 ar vakcīnām, kuru izmantošana šajā vecuma grupā nav atļauta. "Jā, šādas situācijas, kad cilvēki ir saņēmuši savam vecumam pēc rekomendācijām neatbilstošas vakcīnas. Teikšu svarīgāko – nekas ļauns nav noticis. Mēs šai situācijai esam sekojuši līdzi," – tas ir viss, kas sakāms Pavļutam.

Šķiet, ministrs tā īsti neapzinās, kādu kaitējumu viņa arogantā reakcija uz šo notikumu nodara vakcinēšanās sekmēšanai. Vai arī apzinās, taču viņam tas ir gluži vienaldzīgi. Protams, ne jau Pavļuts ņēma šļirci un potēja, tomēr ministrs ir galvenais atbildīgais par pārraugāmajā nozarē notiekošo.

Pavļuts ir īpašs gadījums Latvijas politikas vēsturē gan ar savu, maigi sakot, savdabīgo attieksmi pret sabiedrību, gan arī attiecībā uz savu kļūdu atzīšanu, patiesībā – neatzīšanu. Atgadījums ar nepareizajām vakcīnām ir tikai kārtējā nodaļa šī politiķa skandalozo kļūdu seriālā, kura spilgtākie posmi ir bēdīgi slavenā un neadekvāti dārgā Vakcinācijas biroja radīšana, neprofesionālā darbība un haoss vakcinācijas sākšanā un norisē, nesaprotamās un dārgās reklāmas kampaņas un pašreizējais haoss skolēnu regulārajā testēšanā.

Tomēr nenoliedzami "ģeniālākais" Pavļuta izgudrojums ir, paldies Dievam, ar saprātu (vai arī politisko loģiku) apveltīto politiķu noraidītais Pavļuta sapnis par 1,2 miljonus vērtās "vakcinācijas loterijas" rīkošanu. Te vietā būtu atgādināt, ka Pavļuts tomēr ir veselības, nevis loteriju rīkošanas ministrs. Šķiet, ja ministrs ar tādu pašu degsmi un entuziasmu «melnu muti rautos» savu pamata pienākumu pildīšanā, nevar izslēgt, ka "vakcīnaptvere" šodien būtu krietni lielāka.

Bet, runājot par politiķu spēju un gatavību patiešām uzņemties atbildību par savu darbu un cienījami rīkoties brīdī, kad visiem skaidrs, ka cilvēks tomēr nav savā vietā, gribētos gan Pavļutam, gan arī viņa priekšniekam premjeram Kariņam atgādināt kādu senāku atgadījumu. Reiz ministrs ļoti ātri un bez ierunām zaudēja amatu uz pašreizējā valsts naudas nesaprotamo tēriņu un vakcinācijas haosa fona pilnīgi niecīga "negadījuma" dēļ, kas vēsturē iegājis kā "Gudeles zemeņu kūkas skandāls", kad e-lietu ministres jubilejas svinībām tika mazliet patērēta valsts nauda.

Uz šā fona tiešām grūti saprast, kādēļ premjers upurē savu atlikušo reputāciju un politisko nākotni, nepadzenot no amata Latvijas vēsturē lielāko kļūdu ekspertu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē