Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No vārdiem pie darbiem

Augšdaugavas, Dobeles, Jelgavas, Tukuma un Madonas novadu pašvaldību vadītāji atklātā vēstulē Valsts prezidentam un valdībai aicina atbildīgo nozaru ministrus nevilcināties ar atbalsta sniegšanu saistībā ar nesen piedzīvotās vētras postījumu likvidēšanu lauksaimniekiem un uzņēmējiem, kas pašlaik atstāti novārtā un ar sekām cīnās pašu spēkiem, ziņo LETA.

Būtība ir gaužām vienkārša – vēstules autori uzsver, ka dabas stihijā nav cietušas tikai mājsaimniecības, par atbalstu kurām ministrijas ar pašvaldībām ir atradušas kopēju risinājumu. Lieli postījumi nodarīti arī saimniecības un ražošanas ēkām, transporta līdzekļiem, sējumiem un mežaudzēm. Turklāt daļa cietušo ir mazie uzņēmēji, piemēram, mājražotāji, daudziem no viņiem postījumu dēļ bizness teju apstājies pilnībā. Skaidrs, ka tas nozīmē, ka bez darba un ienākumiem var palikt gana daudz cilvēku, turklāt tieši reģionos, kur ir krietni mazāk iespēju ātri atrast citu darbu ar atbilstoša līmeņa ienākumiem, nekā tas ir iespējams ekonomiski attīstītajos centros. Tas savukārt būtu kārtējais potenciālais risks, ka cilvēkiem nāktos apsvērt nepieciešamību pārcelties prom no reģiona. Attiecīgi – vēl mazāk iedzīvotāju, tostarp skolas bērnu, kas atkal var pavērt ceļu diskusijai par skolu darbības un infrastruktūras uzturēšanas nepieciešamību un iespējām.

Protams, šie pieņēmumi var tikt uzskatīti par pārlieku pārspīlējumu, tomēr nevajadzētu aizmirst, ka katra konkrēta cilvēka problēmas un zaudējumi uz visas valsts un pat viena reģiona fona var izskatīties nieks, bet tajā pašā laikā šim konkrētajam cilvēkam tā var izrādīties pilnīgi nepārvarama problēma, īpaši tad, ja cilvēks ar savām problēmām paliek pilnīgi viens. Vienlaikus atmiņā nāk sižeti televīzijā un fotogalerijas sociālajos tīklos, kur politiķi aktīvi apmeklēja gan pavasara plūdu skartās teritorijas, gan arī nupat piedzīvotās vētras sapostītos laukus un apdzīvotās vietas, – viens ir aizbraukt un izrādīt rūpi vārdos, bet pavisam kas cits – šo rūpi uzņemt arī sevī un aiznest līdz tiem ierēdņiem siltajos un sausajos kabinetos, kuru tiešais pienākums ir meklēt risinājumus un ātri organizēt palīdzību tiem nodokļu maksātājiem, kuri nonākuši grūtībās. Politiķiem un ierēdņiem der pa reizei atcerēties – jo mazāk būs uzņēmēju un viņu radīto darbvietu, jo mazāk nodokļu ienāks valsts un pašvaldību budžetos. Un, jo mazāk ienāks naudas budžetos, jo akūtākas problēmas būs ar daudzo vajadzību finansēšanu. Katrs nodokļos iekasētais eiro ir svarīgs, un vienalga, cik nuļļu seko aiz nodokļos samaksātās summas cipara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē