Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Valsts sektors sirgs ar atrautību no realitātes ļoti smagā formā

Pilnīgi ačgārnas prioritātes

Valsts tēls nenoliedzami ir būtisks. Radoša domāšana neapstrīdami ir vērtība, kas palīdz gan vieglos, gan sarežģītos laikos. Tomēr Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 29. septembra paziņojums, ka "LIAA koordinēs vienotā valsts tēla izstrādi, pozicionējot Latviju kā radošuma lielvalsti", norāda vien uz to, ka valsts sektors sirgs ar atrautību no realitātes ļoti smagā formā, kas jau sāk kļūt bīstama mūsu ekonomikai.

LIAA vēsta, ka "trīs gadu periodā, investējot valsts tēla veidošanas kampaņā četrus miljonus eiro, plānots papildus jau esošajam investīciju plānam piesaistīt 128 miljonus eiro un izveidot 4500 jaunas darba vietas". Skan patiešām skaisti! Taču rodas arī jautājums, ko LIAA un valsts sektora hierarhijā augstāk par LIAA esošā Ekonomikas ministrija (EM) ir paveikusi patlaban, Covid-19 krīzes laikā, lai mūsu valstī jau šogad nesamazinātos darba vietu skaits tajās jomās, kuru normālu funkcionēšanu ir paralizējuši Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestie nosacījumi? Ne LIAA, ne EM nav paveikusi gandrīz neko! To visai spilgti atklāja jau nākamajā dienā pēc LIAA patētiskā paziņojuma saņemtā kuģniecības kompānijas Tallink Grupp informācija, ka "Tallink Grupp pārtrauc maršruta Rīga–Helsinki darbību līdz 2021. gada pavasarim", lai gan iepriekš tika cerēts, ka maršruts Rīga-Helsinki pastāvēs arī šajā rudenī un ziemā. 

Turklāt vēl skaidrāk valsts sektora neizdarību izgaismoja divas dienas pēc LIAA paziņojuma saņemšanas LTV7 raidījumā Punkti uz i skatāmā situācijai tūrismā veltītā diskusija. Tās dalībnieku vidū bija pārstāvēti gan EM, gan Rīgas Tūrisma un attīstības birojs (RTAB), gan tūrisma kompānijas, gan viesnīcu bizness. Tūrisma nozares uzņēmēji un ar uzņēmējiem solidārais RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis kārtējo reizi bija spiesti atkārtot, ka tūrisma industrijai valsts koordinēts atbalsts ir vajadzīgs tepat un tūlīt, taču, kā tas atklājās diskusijā, tā vietā, lai tūrisma industrijai palīdzētu izdzīvot līdz pavasarim, ministrijas spēlē "atbildības novelšanas futbolu". Šī LTV7 diskusija kārtējo reizi apliecināja, ka politiķi un ierēdņi vienkārši nesaprot, ka daudziem uzņēmumiem Covid-19 krīze var izrādīties neatgriezeniski liktenīga. 

Šajā krīzes brīdī EM un LIAA prioritātei būtu jābūt racionālai, operatīvai Covid-19 pandēmijas radīto problēmu risināšanai, lai cits pēc cita darbību nesašaurinātu vai pat neizbeigtu tūrisma industrijas uzņēmumi un līdz ar to jau šoziem strauji nepieaugtu bezdarbs. Taču tā vietā LIAA «līdz decembrim gatavos mārketinga plānu» valsts tēlam. Vienkārši smieklīgi, ja nebūtu traģiski

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē