Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Problēmas, kā redzam, ir arī "Rīgas cēlāju" attieksmē pret pilsētu, tās iedzīvotājiem

Rīga nav gatava. Nekad

Visa Rīga pārrakta. Haoss ielās. Par satiksmes jomu atbildīgie nejēdz, ko dara? – šādi un līdzīgi sašutuma apliecinājumi nu jau kādu laiku virmo interneta publiskās saziņas vidē, un gan jau arī kāds smagāks vārds tiek raidīts galvaspilsētas pašvaldības virzienā, gājējiem un riteņbraucējiem bailīgi lavierējot starp automašīnām un pārraktajām ietvēm, bet privātajā un sabiedriskajā transporta braucošajiem nīkstot sastrēgumos.

Rīgas domes opozīcija pieprasījusi sasaukt Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, lai runātu par satiksmes dalībnieku apdraudējumu ielu remontdarbu laikā. Lai kā pozīcijas pārstāvjiem un par satiksmes infrastruktūru atbildīgajiem nepatiktu taisnoties par šiem jautājumiem, ir labi, ka kāds to liek darīt, jo līdz ar to ir cerības, ka arī šajā jomā ar laiku varētu tikt ieviesta kārtība.

Proti, būtu tikai loģiski, ja ielu pārbūves plānus pieskaņotu nevis vēlēšanu datumam (kā piedzīvojām, remonti sākās teju vai otrā dienā pēc politiķiem tik svarīgā datuma).

Ja remonta darbi būtu uzsākti līdz ar siltuma iestāšanos pavasarī, tos būtu iespējams organizēt ilgākā periodā, līdz ar to arī tā, lai ar to mazāk tiktu traucēta satiksme. Pabeidz pārbūvi vienā ielā, tikai tad sāk paralēli esošajā, lai nav tā, kā tagad, kad gan Brīvības, gan Valdemāra iela ir ar "apgrūtinājumu".

Ne mazāk svarīga ir – un tieši no satiksmes dalībnieku, pamatā mazākaizsargāto, drošības viedokļa – apbrauktuvju un pagaidu ietvju nodrošināšana vietās, kur notiek būvdarbi. Ko šodien redzam? Daudzviet pilsētā ietves un ielas posms pārrakts, apkārt iežogojums, priekšā zīme, ka gājējiem iet aizliegts. Kā lai cilvēki nokļūst no, piemēram, sabiedriskā transporta pieturas līdz dzīves vai darba vietai otrpus "objekta"? Iet atpakaļ līdz gājēju pārejai krustojumā, šķērso ielu, tad mēro ceļu līdz nākamajai pārejai kvartāla galā un atgriežas? Vai iet pa ielu, pārkāpjot brīdinājumu? Murgs kaut kāds! Jā, pēdējās dienās manīti Satiksmes departamenta vadības apliecinājumi, ka kāds no būvniekiem saņēmis par šādu rīcību sodu, taču... vai ir ticība, ka ar šiem sodiem būs pietiekami, lai ierastā prakse šajā jomā tiktu mainīta pret daudz civilizētāku, tādu, kad, neatkarīgi no tā, cik plata iela, vismaz gājējiem vienmēr tiek veidots drošs koridors, pa kuru pārvietoties ap būvlaukumu?

Šajā kontekstā prātā nāk senais stāsts par to, vai Rīga ir gatava. Un ne tikai būvdarbu ziņā. Problēmas, kā redzam, ir arī "Rīgas cēlāju" attieksmē pret pilsētu, tās iedzīvotājiem, nespējā kļūt tālredzīgiem, sajusties pietiekami atbildīgiem, mainīties līdzi laikam darbu organizācijas ziņā. 

Top komentāri

Māris Jonovs
Ir krietni trakāk nekā Romāns raksta — apejot remontu pa otru pusi, kvartāla otrā galā viņš sastaptos ar to, ka arī tur viņam vajadzīgajā pusē ietve slēgta. Piekļūšana netiek nodrošināta ne no vienas puses. Jābrien vai nu pa būvlaukumu vai starp mašīnām. Pamēģiniet izstumt savu bērnu ratos vai arī ratiņkrēslā izbraukt!
mākslinieks
m
Rīgas ielu būvdarbos ir ienākusi Krievijas būvniecības kultūra- vienaldzība pret darbu kvalitāti, nerēķināšanās ar gājējiem utt. Un tas ir ļoti svarīgs moments- Rīga vadība un tās uzņemumi ir uz Krieviju orientēti. Tiem ir svešas skandināvu un rietumeiropas darba un labās prakses tradīcijas. Šie būvdarbi tiešām parāda reālo lietu stāvokli.
mākslinieks
m
Bet manuprāt virāk ir jauztraucas par naudu. Par šajos "labiekārtošanas" darbos iztērēto, par naudas daudzuma atbilstību reaļajiem darbiem , kurās kabatās šī nauda aiziet utt. Cik saprotams, pilsētas kase ir tukša, tiek ņemti mistiski kredīti, un ne Finanšu , ne Ekonomikas ministrijas par to pat nerunā. visi tikai- bedres, bedres... bet tikmēr valsts tiek reāli putināta
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē