Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Smilšu vētra rātsnamā

Nepaspēja vēl aizmirstībā ieslīgt Rīgas domes nespēja tikt galā ar sniegu aizvadītajā ziemā, kad pār rātsnamā sēdošo pašpasludināto "pārmaiņu koalīciju" sāka velties galvaspilsētas ielās biezā slānī esošais sāls un smilšu maisījums. Patiesībā gan ir mazliet skarbāk – šis veselībai bīstamais maisījums apdraud visus, kuri ikdienā pārvietojas pa Rīgu, īpaši kājāmgājējus un velosipēdistus.

Rīgas ielas jau vairākas nedēļas izskatās vēl briesmīgāk nekā sniega laikā, taču lietas labā nekas netiek darīts. Protams, atkal būtu tikai likumsakarīgi sagaidīt no rātsnama kungiem frāzes par naudas trūkumu un "smago vecās domes mantojumu", tomēr vairāk šķiet, ka galvenais iemesls netīrajai un bedrainajai Rīgai ir tas, ka saimnieki nespēj paveikt ne trešdaļu no tā, ko solīja priekšvēlēšanu kampaņās. Un arī par naudas trūkumu galvaspilsētas budžetā tomēr nebūtu korekti sūdzēties. Gan jau labs un neatkarīgs finansists atrastu ne vienu vien tūkstoti eiro, ko varētu netērēt bezjēdzīgām lietām, bet novirzīt pilsētas sakārtošanai.

Taču smilšu vētra nedaudz aizsegusi daudz lielāku vētru pilsētas domē, kas atkal uzjundī jautājumu, cik patiesi stabila un vienprātīga savos mērķos un rīcībā ir esošā Rīgas varas koalīcija un cik ilgs laiks atlicis līdz apvērsumam un jauna kāršu namiņa būvēšanai.

Pārdomu pamatā ir divi pēdējo nedēļu notikumi. Viens no tiem – bezpartejiskā deputāta Kaspara Spundes publiskā saķeršanās ar mēru Mārtiņu Staķi (PAR) par Ukrainas bēgļu centra darbalaikiem. Patiesībā abu politiķu publiskā konflikta iemesls bija nenozīmīgs, tomēr tas rezultējās ar Spundes paziņojumu par izstāšanos no koalīcijas, gan piebilstot, ka viņš turpinās aktīvi strādāt pilsētas interesēs.

Tomēr ilgi nebija jāgaida līdz nākamajam konfliktam, kam pamatā bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artura Toma Pleša (Latvijas attīstībai) lēmums burtiski pēdējās stundās pirms termiņa beigām apturēt Rīgas teritorijas plānojuma spēkā stāšanos. Šis notikums izraisīja daudz lielāku vētru – līdz pat tam, ka Plešam tika pārmesta azartspēļu biznesa lobēšana, kas esot galvenais iemesls viņa lēmumam. Atšķirībā no Spundes gadījuma šajā strīdā jau iesaistījās krietni plašāks politiķu loks, tostarp Progresīvie, Jaunā Vienotība, PAR, Latvijas attīstībai, un kaislības jau sit krietni augstāku vilni. Protams, diskusijas un asāka vārdu pārmaiņa ir politikas ikdiena, tomēr šķiet, ka Saeimas vēlēšanu gads un atšķirīgās "partneru" intereses dara savu, tāpēc uz šī fona piedzīvosim ne vienu vien konfliktu Rīgas "pārmaiņu koalīcijā". Jācer gan, ka deputāti ietekmes pārdalīšanas procesos neaizmirsīs arī savus solījumus vēlētājiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē