Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Latvijas iedzīvotājiem ir plaša starptautiskā sadarbība

Valdība kritikas krustugunīs

Drošības nosacījumi, kas Latvijā un citās valstīs tiek ieviesti, lai mazinātu Covid-19 izplatību, mainās ļoti strauji, un līdz ar to mainās arī situācija daudzviet pasaulē. Taču jau tagad var secināt, ka aizvadītās nedēļas nogales notikumi spoži atklājuši mūsu sabiedrībā pastāvošās viedokļu atšķirības.

Tātad 14. martā premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka no 17. marta līdz 14. aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi ar lidmašīnām, vilcieniem, kuģiem un autobusiem. Šim paziņojumam daudzviet, it īpaši sociālajos tīklos, sekoja valdības kritizēšana, turklāt ar galēji pretējiem argumentiem. Daži kritizēja valdību par to, ka starptautiskie pasažieru pārvadājumi netiek apturēti ātrāk – jau no 15. marta –, citi valdību kritizēja par to, ka nav dots ilgāks laiks tam, lai ārvalstīs esošie cilvēki atgrieztos Latvijā, un agresija abās kritizētāju frontes pusēs sasniedza visai augstu līmeni. Taču, lai arī daudzi valdības lēmumi ir diskutabli, tomēr ir skaidrs, ka pielāgot lēmumus pilnīgi visu Latvijas valstspiederīgo interesēm nevar, jo tās ir pārāk atšķirīgas.

Sestdienas novakarē paziņot par starptautisko pasažieru pārvadājumu slēgšanu jau no svētdienas būtu neprāts. Latvijas iedzīvotājiem ir plaša starptautiskā sadarbība – uzņēmēji eksportē produkciju uz daudzām valstīm, zinātnieki piedalās starptautiskos projektos, studenti mācās citu valstu augstskolās, un daudzi cilvēki ir iesaistīti dažādos terminētos darbos ārvalstīs. Turklāt gan Latvijas, gan citu valstu tūrisma aģentūrās, lidsabiedrībās, kuģu, dzelzceļu un autobusu kompānijās liela daļa darbinieku ir izcili profesionāļi, kuri patiešām grib labi darīt savu darbu, bet viņiem šobrīd ir milzīgs pienākumu apjoms un nedrošība par savu nākotni – ja starptautiskos pasažieru pārvadājumus pārtrauktu ātrāk, tad šīs jomas darbinieku slodze kļūtu neadekvāta.

Savukārt saistībā ar valdībai veltīto kritiku par to, ka dots pārāk īss laiks, lai atgrieztos Latvijā, jāteic, cerams, ka mūsu valstspiederīgajiem tiks nodrošināta vismaz konsulārā palīdzība. Taču arī ikvienam cilvēkam pašam būtu vēlams sekot ziņām par ceļošanas ierobežojumiem, lai nav tā, ka jau pēc tam, kad Polija jau bija paziņojusi, ka no 15. marta ārvalstniekiem ieceļošana tiek liegta, daži plānoja šonedēļ braukt atpūsties uz Poliju. Noderīga oficiālā informācija ir meklējama Ārlietu ministrijas interneta vietnē www.mfa.gov.lv, nevis Instagram influenceru izpausmēs.

"Esiet stipri! Esiet informēti! Esiet pozitīvā noskaņojumā!" novēl pasaulslavenās ceļvežu izdevniecības Lonely Planet prezidents Luiss Kabrera. Ātrāk vai vēlāk Covid-19 radītā krīze beigsies un atkal būs iespējams brīvi ceļot.

Top komentāri

Pareizaissecinājums
P
Kā rāda pieredze, valdība vienmēr atrodas "kritikas krustugunīs", neatkarīgi no tam, vai rīkojas gudri, vai dumji.
Krējums Saldais
K
To, ko izdarīja valdība, vajadzēja izdarīt pirms 2 nedēļām. Tad bisi visur paspētu. Viņķelei ar Jariņu ļipa trīcēja tik ilgi, ka visi apkārtējie jau paguva salikt ierobežojumus. Levits arī bija nolīdis kaut kur pagultē, faktiski nebija redzams.
Dostojevskis
D
Bet, ja nopietni... kas būtu, ja valdība nedarītu NEKO? Varbūt labāk būtu saglabāt mieru un apvaldīt birokrātu baidīties-rosīties-kāri un nedarīt neko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē