Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tele2: Šogad turpināja apbēdināt situācija ar valsts un pašvaldību iepirkumiem

Šogad turpināja apbēdināt situācija ar valsts un pašvaldību iepirkumiem, aģentūrai LETA sacīja mobilo sakaru operatora Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, vērtējot 2019.gada notikumus.

Kompānijas vadītāja vērtējumā 2019.gads Tele2 bijis veiksmīgs, jo tas turpināja izaugsmi, nostiprinot tirgus pozīcijas. Šobrīd vēl pilna gada finanšu rādītāji nav apkopoti, bet Vancovičs prognozēja, ka gads tiks noslēgts, sasniedzot izvirzītos mērķus. 

Tāpat viņš norādīja, ka 2019.gads mobilo sakaru nozarei tika aizvadīts 5G zīmē. Neskatoties uz 5G ienākšanu Latvijā, Tele2 turpina attīstīt 4G tīklu - gan būvējot jaunas bāzes stacijas, gan palielinot jaudu un kapacitāti esošajām stacijām.  

"Esam tikpat kā noslēguši divu gadu projektu, kur Latvenergo nodrošinātam maģistrālajam optiskajam tīklam pieslēdzām bāzes stacijas Latvijas reģionu lielākajās pilsētās un stratēģiskajos punktus, kā arī esam noslēguši sadarbību ar Tet par Rīgas bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam," stāstīja Vancovičs.

Viņš piebilda, ka 2019.gadā Tele2 tīkla attīstībā kopumā investēja ap 20 miljoniem eiro, kas ir pēdējos desmit gados lielākā summa. 

Vancovičs pauda gandarījumu, ka jau trešo gadu pēc kārtas Tele2 spējot nodrošināt ātrāko mobilo internetu Latvijā. 

"Tas pierāda, ka mūsu pārdomātās investīcijas tīkla infrastruktūrā dod reālu rezultātu," sacīja Vancovičs.

Tāpat viņš norādīja uz kompānijas šogad sākto sociālo kampaņu par jēgpilna mobilā interneta un viedierīču lietošanu. 

"Šis bija ļoti drosmīgs solis, jo esam pirmais operators Latvijā un pasaulē, kas savām mobilo sakaru reklāmām liek apakšā brīdinājuma zīmi "Lieto internetu atbildīgi". Šo virzienu noteikti turpināsim nākotnē, jo šī ir tēma, par kuru ir jārunā," uzsvēra Tele2 vadītājs.

Tajā pašā laikā Vancovičs pauda sarūgtinājumu par to, ka 2019.gadā turpinājās, viņaprāt, negodīgi valsts un pašvaldību iepirkumi.

"Šajā sektorā vairāku gadu garumā turpinās konkurences kropļošana un ar dažādām metodēm notiek centieni aizsargāt vēsturiskā operatora pozīcijas, kas no citu tirgus spēlētāju puses tiek apdraudētas. Es ļoti ceru, ka situācija nākotnē mainīsies, lai visiem būtu vienādi noteikumi, jo no tā ieguvēji būtu visi, īpaši jau nodokļu maksātāji," sacīja Vancovičs.

LETA jau ziņoja, ka Tele2 2018.gadā strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 30,904 miljoni eiro.

Tele2 reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. Tele2 vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas Tele2 Sverige Aktiebolag.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē