Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Kučinskis: Jāizvairās no diskusiju formātiem, kas varētu šķelt ES vienotību

Latvija pauž skaidru nostāju, ka diskusijai par Eiropas Savienības (ES) nākotni jānotiek visu dalībvalstu formātā, un jāizvairās no formātiem, kas varētu šķelt ES vienotību, uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Kučinskis šodien Briselē kopā ar pārējo ES valstu un valdību vadītājiem piedalījās Eiropadomes darbā, kurā tika diskutēts par ES nākotni, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no ES jeb Brexit.

Eiropadomes sēdes laikā valstu un valdību vadītāji vienojās par ceļa karti turpmākajiem diviem gadiem, paredzot intensificēt savu darbu, pirmkārt, pievēršot uzmanību aktuālajiem jautājumiem. Par jauno ES budžetu, kas stāsies spēkā pēc 2020.gada, Eiropadome plāno sākt spriest jau 2018. gada februārī.

"Kopīgā tematiskā ceļa karte un piedāvātā metode ir ļoti laba. Jāvirzās uz priekšu dažādajos jautājumos. Piedāvātais laika grafiks ir intensīvs, bet atbalstāms," sacīja Kučinskis.

Kopumā laika posmā no 2018.gada sākuma līdz 2019.gada nogalei ES valstu un valdību vadītāji plāno sanākt uz 13 Eiropadomes sēdēm.

Savukārt attiecībā uz Lielbritānijas izstāšanos no ES, klātesošie bija vienisprātis, ka sarunās panākts progress, taču tas nav pietiekams, lai pārietu uz nākamo fāzi - sarunām par ES un Lielbritānijas nākotnes attiecībām.

Top komentāri

that's the question?
t
Vai nav laiks ES likvidēt? Latviešu tautai Vai ES nenes tikai izmiršanu? Vai zemas lamāšanās par idiotšovmeņiem autors par to priecājas, ka tauta izmirst?
Protams Protams
P
Pidriķu vadītā pēcpadomijas Latvijas gļēvā valdība ir par varas centralizāciju ar vācu valdību priekšgalā. Lai junkeri vada federalizēto Eiropas Ūniju vēl 1000 g.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē