Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pakomātu tīkls tiek attīstīts

Lai gan šobrīd sabiedrība izbauda pirmos ierobežojumu atvieglojuma vēstnešus, malkojot kafiju āra terasēs, Latvijas pastam (LP) uz vienu apmeklētāju joprojām jāparedz vismaz 15 kvadrātmetru, tāpēc pasta nodaļu dzīvē nekas būtiski nav mainījies un klientiem joprojām savu kārtu nākas gaidīt ārpus nodaļu telpām.

Turklāt atšķirībā no gada pirmajiem mēnešiem ir būtiski palielinājusies gan iekšzemes, jo sevišķi lielgabarīta, gan starptautisko sūtījumu plūsma. Ienākošo sūtījumu apjoms noslogotākajās pasta nodaļās patlaban pārsniedz Ziemassvētku perioda sūtījumu skaitu, kad tas tradicionāli vismaz dubultojas, salīdzinot ar pārējo gadu. Savukārt neizņemtie sūtījumi krājas pasta nodaļās, kavējot citu sūtījumu apstrādi un maksimāli ātru izsniegšanu adresātiem. 

Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, sezonāls raksturs – ik gadu aprīļa otrajā pusē un maijā pieaug sūtītāju aktivitāte, kas korelē arī ar mazumtirdzniecības sarosīšanos. Otrkārt, savu artavu sūtījumu plūsmas palielināšanā ir devuši valdības izmaksātie pabalsti – 200 eiro senioriem un 500 eiro ģimenēm par katru bērnu. Iekšzemes sūtījumu apritē to jutām jau nākamajā dienā, un ar laika nobīdi šobrīd tas ietekmē arī starptautisko sūtījumu plūsmu. Trešais faktors, kas ietekmē LP noslodzi, ir bažas par tuvāko nākotni, tas ir, par jaunajiem sūtījumu atmuitošanas noteikumiem no trešajām valstīm. Tie klienti, kuri bieži un daudz iepērkas trešo valstu internetveikalos, patlaban cenšas laikus iegādāties visu, ko iecerējuši. Tāpēc vairākās pasta nodaļās valda rosība kā Ziemassvētkos, kaut arī aiz loga ir pavasaris.

Atsevišķās pasta nodaļās, pārsvarā Rīgā, kur ir vislielākā noslodze, esam pagarinājuši darbalaiku. 14 noslogotākās Rīgas pasta nodaļas jau sākušas strādāt arī sestdienās. Vienlaikus gribētos atgādināt, ka laba alternatīva sūtījuma saņemšanai pasta nodaļā ir sūtījumu pārvirzīšana LP mobilajā lietotnē, kas ļauj pāradresēt pasta nodaļā pienākušo paciņu uz pakomātu vai jebkuru klientam ērtu adresi.

Mēs turpinām attīstīt sūtījumu izsniegšanas pakomātu tīklu pasta nodaļās, tuvāk nodaļām esošās iestādēs vai tirdzniecības centros, lai noslogotāko nodaļu klientiem nebūtu jāizmanto pasta operatoru darbs savu sūtījumu saņemšanai. Jārēķinās, ka tie nav parastie pakomāti, kurus redzam citviet, bet speciāli piesaistīti noslogotākajām pasta nodaļām, un šobrīd tajos aktivizēta tikai sūtījumu saņemšanas funkcija. Turklāt šo pakomātu izvietošana ir atkarīga no izmēra, interneta un elektrības pieslēguma, īpašumtiesībām un citiem faktoriem, kas var apgrūtināt vai paildzināt pakomātu uzstādīšanu vai vispār nodrošināt to izvietošanas iespējamību. Ir vietas, kur sūtījumu izsniegšanas pakomāti būtu nepieciešami, diemžēl nav tehnisku iespēju tādus izvietot iepriekšminēto faktoru vai citu ierobežojumu dēļ. 

Jāuzsver, ka mēs turpinām arī visa LP pakomātu tīkla kopējo attīstību un jau šogad plānojam papildus izvietot vairākus desmitus āra pakomātu, būtiski uzlabojot sūtījumu saņemšanas iespējas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē