Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pucens uzskata, ka nav pamata attālinātām Saeimas sēdēm

KPV LV Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens uzskata, ka nav pamata lēmumam par attālinātām Saeimas sēdēm, portālam Diena.lv norādīja partija.

Parlamenta deputāts norādīja, ka, ņemot vērā situāciju valstī, būtu svarīgi nodrošināt diskusiju kvalitāti, kas tiek "nozagta" attālinātu sēžu režīmā. Deputātu darba vieta ir Saeima, uzskata Pucens.

"KPV LV Saeimas frakcija nekad nav slēpusi, ka tās ieskatos sēdēm ir jānotiek klātienē. Arī pavasara sesijā mēs bieži redzējām tehniskas problēmas, kas būtiski pasliktināja likumprojektu apspriešanas iespējas un kvalitāti. Turklāt šāds režīms nenodrošina caurskatāmību, cik daudz un vai deputāti seko apzinīgi līdzi sēdēm, vai tā ir tikai darba imitācija. Turklāt dedzība, ar kādu tiek atbalstīts ierosinājums, rada bažas, vai netiek bruģēts ceļš, lai vienkāršāk un "paklausīgāk" pieņemtu strīdīgus jautājumus," saka Ēriks Pucens. 

Partijai neizprot, ar ko šajā situācijā darbs skolās un pirmsskolas iestādēs vai publisku pasākumu apmeklēšana epidemioloģiskajā situācijā atšķiras no Saeimas sēdes darba. Šobrīd līdz pēdējam būtu jānodrošina kvalitatīvs darba process, savukārt e-Saeimas instruments paliek kā alternatīva kritiskā situācijā, ir pārliecināta KPV LV.

Jau ziņots, parlaments ceturtdien, 1.oktobrī, atsāks darbu e-Saeimas platformā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē