Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zīle: ES līmenī būtu jācentralizē atsevišķas funkcijas, kas saistītas ar cīņu pret naudas atmazgāšanu

Eiropas Savienības (ES) līmenī būtu jācentralizē atsevišķas funkcijas, kas saistītas ar cīņu pret naudas atmazgāšanu, portāla "Es&ES" rīkotajā diskusijā uzsvēra Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (NA).

Zīle sacīja, ka par šo jautājumu valstīm vēl nav vienprātības, tomēr diskusijas par šo iespēju turpināsies. Arī Saeimas deputāts Ints Dālderis uzskata, ka centralizētāka uzraudzība Eiropas Savienības (ES) līmenī būtu visnotaļ loģisks priekšlikums. Katra valsts atsevišķi vairs nespēj cīnīties ar naudas atmazgāšanas riskiem. Jautājums būtu par to, cik lielā mērā centralizēt funkcijas un lokālo institūciju saglabāšana.

Tāpat politiķi diskusijā uzsvēra, ka, pilnveidojot finanšu sektora uzraudzību, lēmumi nedrīkst būt politizēti.

Zīle teica, ka ir svarīgi koncentrēties uz tiem darbiem, kas var uzlabot situāciju, bet nedarīt nebūtiskas lietas un tādas, kas var radīt aizdomas par politizāciju. Runājot par Latvijas politiķu apspriestajiem priekšlikumiem finanšu sektora uzraudzības jomā, Zīle norādīja, ka viņam sāk šķist, ka daži rīkojas politizēti, par ko varētu bažīties arī kolēģi Eiropas institūcijās.

Zīle ir skeptisks par Saeimā apspriesto ierosinājumu mainīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļu iecelšanas kārtību. Arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nolēma līdz septembra vidum atlikt šī likumprojekta izskatīšanu, kas paredz noteikt pilnvaru termiņu ierobežojumus FKTK padomes locekļiem un dot parlamentam tiesības iecelt ne tikai FKTK priekšsēdētāju un vietnieku, bet arī pārējos padomes locekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē