Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brauders aicina Kanādu palīdzēt izslēgt Krieviju no Interpola

Britu finansists un Kremļa kritiķis Bils Brauders aicinājis Kanādas parlamentu un valdību palīdzēt izslēgt Krieviju no Interpola. Intervijā radiostacijai CBC Radio One Brauders norādīja uz noteikumu organizācijas konstitūcijā, kas tai ļauj no savām rindām izslēgt valstis, kuras izmanto Interpolu saviem mērķiem.

Pēc Braudera teiktā, agrāk šis noteikums nav ticis ne reizi piemērots.

Interpols ir tiesībsargājošā iestāde un "nav paredzēts politisko pretinieku vajāšanai", uzsvēra Brauders. Pēc viņa teiktā, Interpols "nedrīkst būt diktatūras roka".

Kā ziņots, par Interpola prezidentu trešdien tika ievēlēts Dienvidkorejas pārstāvis Kims Čon Jans, Krievijas kandidātam, pret kura ievēlēšanu iestājās Rietumvalstis, ciešot sakāvi.

Vēl nesen favorīts uz Interpola prezidenta amatu bija Krievijas policijas ģenerālmajors Aleksandrs Prokopčuks, lai gan Maskava tiek kritizēta par starptautiskās policijas organizācijas negodprātīgu izmantošanu politisko oponentu vajāšanai.

Amatpersonas Rietumos pauda bažas par Interpola nākotni, ja par prezidentu tiks iecelts Prokopčuks, un ASV otrdien paziņoja, ka atbalsta Dienvidkorejas pārstāvi.

Arī Brauders brīdināja, ka Prokopčuka ievēlēšana Interpola prezidenta amatā var atstāt graujošu iespaidu uz šo starptautisko tiesībaizsardzības struktūru.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins mēģinājis izmantot Interpolu, lai vērstos pret saviem kritiķiem, un Maskavas pārstāvja nokļūšana Interpola prezidenta amatā šos centienus intensificēs, norādīja investīciju kompānijas Hermitage Capital Management līdzdibinātājs.

Brauders izvērsa kampaņu, pieprasot noteikt sankcijas Krievijai, kad viņa jurists Sergejs Magņitskis 2009.gadā tika atrasts miris Krievijas cietumā.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka daudzi ietekmīgi starptautiski blēži par šādu lēmumu aiz laimes piedzertos un plostotu divas nedēļas, kā tas bija ar latvju mafiju pēc LPSR VDK likvidācijas.
TrollisJT
T
Kāpēc mums jātic Brauderam?
Vārds
V
Visi mēsli pret krieviem. Krievi var būt lepni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē