Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES amatpersona: Ekstrēmisti izmanto pandēmiju propagandas un vardarbības izplatīšanai

Eiropas Savienības (ES) pretterorisma jautājumu koordinators Žils de Keršovs brīdinājis bloka dalībvalstis, ka ekstrēmisti izmanto jaunā koronavīrusa pandēmiju, lai izplatītu savu propagandu, un var izmantot pašreizējo situāciju, lai veiktu uzbrukumus.

Ziņojumā, kas nonācis aģentūras The Associated Press rīcībā, Keršovs brīdinājis, ka labējie ekstrēmisti un islāmisti var uzskatīt uzbrukumus medicīnas darbiniekiem un iestādēm par ļoti efektīviem, jo tie radītu milzīgu šoku sabiedrībā.

Viņš arī norādījis, ka Savienotajās Valstīs Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti martā aizturēšanas laikā nošāva kādu aizdomās turamo, kurš plānoja uzspridzināt slimnīcu, kurā tiek ārstēti Covid-19 pacienti. Sākotnēji aizdomās turamais bija plānojis uzbrukt afroamerikāņu skolai, mošejai vai sinagogai.

No pagātnes pieredzes skaidrs, ka "teroristi un vardarbīgi ekstrēmisti, kuru mērķis ir mainīt sabiedrības un valdību sistēmas caur vardarbību, mēģina izmantot lielas krīzes, lai sasniegtu savus mērķus," norādījis Keršovs.

Kā piemēru viņš minējis teroristu grupējumu Islāma valsts, kas radās pēc ASV vadītā iebrukuma Irākā un uzplauka tā dēvētā arābu pavasara laikā.

Eiropā arī kreisie ekstrēmisti pievērš pastiprinātu uzmanību pandēmijai, vainojot tajā valdības un kapitālismu un apgalvojot, ka politiķi ir atņēmuši finansējumu veselības aprūpes sistēmām, ar 7.maiju datētajā ziņojumā ES dalībvalstīm norādījis Keršovs.

Islāma valsts kūda savus atbalstītājus Rietumos izmantot pašreizējo krīzi, lai sarīkotu izbrukumus, bet pagaidām nav novērojams vardarbības pieaugums, raksta Keršovs.

Pašreiz vairums ekstrēmistu, šķiet, izmanto krīzi, lai izplatītu propagandu, izmantojot faktu, ka pandēmijas laikā cilvēki vairāk laika pavada internetā, norādījis Keršovs.

"Lai palielinātu savu atbalsta bāzi, vardarbīgi ekstrēmisti izmanto cilvēku nedrošību, ievainojamību un aizvainojumus, radot vienkāršu naratīvu, kas "izskaidro" problēmas, vainojot citus," raksta Keršovs.

"Neticīgie" vai "atkritēji" kalpo par grēkāžiem džihādistiem, etnisko un reliģisko minoritāšu grupas pilda šo lomu labējiem ekstrēmistiem, bet kreisie ekstrēmisti tiecas vainot "šķiras ienaidniekus" un "kapitālistus", norādījis Keršovs.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Vēl jo vairāk pandēmiju izmanto specdienesti, lai vāktu un realizētu informāciju, ko miera laikos nekādi nevar.
reptilis
r
Vislielāko ļaunumu ir nodarījusi Pasaules VO ,kuras nodarījumam nestāv klāt neviens ekstrēmists....viens kukuļņēmējs PVO vadībā ir nogalinājis vairāk cilvēku nekā Bin Ladens,bet nez kāpēc vēl aizvien viņš netiek tiesāts?
dace
d
ES amatpersonas izmanto pandemiju (gan jau neviens pa to burzmu nepamanis) sava un monstrparlamenta ieksheja budzeta palielinasanai...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē