Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tuvplānā

Tīkla mārketinga tīklos © DIENA

Viņi ir skaisti, slaidi un veiksmīgi. ripo pa pilsētas ielām ar luksusa auto, ceļo uz ekskluzīviem galamērķiem, un, pats svarīgākais, viņiem ir liela, draudzīga ģimene. Vēlies tādu dzīvi? Kļūsti par biznesa partneri, iegādājoties uztura bagātinātāju starta komplektu 300 eiro vērtībā. tikai neuzdod liekus jautājumus, vai šie uztura bagātinātāji ir efektīvi.

Futbola Disnejlenda klātienē © DIENA

"Argentīna un Mesi pa kreisi, Francija un Mbapē pa labi. lūgums neveidot rindas un ieņemt vietas atbilstoši nopirktajām biļetēm." šādi kompaktajā pasaules kausa turnīrā varētu spēļu dienā skanēt paziņojums Kataras metro. Futbols uz katra stūra un visās pieejamajās devās – kas var būt labāk? Turnīrs, kas risinās mūsdienīgās pasaules vērtībām atbilstošā valstī!

Volejbola svētki gada nogalē © DIENA

Latvijas labākās volejbola komandas 16. un 17. decembrī Rimi Olimpiskajā centrā Rīgā noskaidros Cewood Latvijas kausa ieguvējus. Turklāt paralēli Latvijas kausu izspēlēs arī jaunatnes volejbolisti un pludmales volejbolisti, līdz ar to šī sporta veida svētkos piedalīsies ap 600 dalībniekiem. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte

Paaudžu maiņa renē © DIENA

Decembris Latvijas sportā ierasti saistās ar samērā īsās, bet intensīvās renes sporta veidu sezonas pirmo daļu. Tomēr šo ziemu sporta līdzjutēji sagaida ar neierastām emocijām, jo pirmoreiz ilgu gadu laikā neviens mūsējais nestartē nedz Pasaules kausa apritē skeletonā, nedz bobslejā, līdz ar to visas cerības jāliek uz kamaniņu sportu.

Futbols bez cilvēktiesībām © DIENA

Salīdzinot ar daudzām citām nozarēm, profesionālais un komercializētais sports cilvēktiesību jomā vēl nevar lepoties ar pilnīgām, skaidrām un visiem saprotamām garantijām. Mēnesī, kad Katarā sākas FIFA Pasaules kauss, cilvēktiesību tēma vispirms asociējama ar neskaitāmiem ziņojumiem par imigrantu strādnieku necilvēcīgajiem darba apstākļiem futbola stadionu būvniecības procesā. Kataras ēnā nedrīkst aizmirst, ka cilvēktiesības sportā izpaužas arī, piemēram, godīgā un sportistu intereses respektējošā dopinga procedūrā, taisnīga atalgojuma izmaksā, adekvātā medicīnas aprūpē, pietiekamā atpūtas laikā un vēl simtiem citos veidos, tomēr šoreiz ieskatīsimies tieši Pasaules kausa piemērā.

Piepildīt sapni, aizejot no darba © DIENA

Jau divas reizes dzīvē esmu aizgājis no stabila darba, lai pievērstos tam, kas ir tuvāk sirdij, – savai kaislībai pret riteņbraukšanu. Iepriekšējo reizi to paveicu šī gada pavasarī, pievienojoties uzņēmumam HC Bike Tours, kurā organizējam velobraucienus pa visu Eiropu. Nesen vienā no šādiem braucieniem piedalījās riteņbraukšanas zvaigznes, kuru vārdi komentārus neprasa, – Lenss Ārmstrongs, Bredlijs Viginss, viņa dēls Bens Viginss, kurš jau kļuvis par Eiropas čempionu, Jans Ulrihs, Džordžs Hinkapijs un Marks Kavendišs.

Trīs ieteikumi labākā snieguma parādīšanai © DIENA

Kā definēt panākumus sportā? Lielākajai daļai sportistu, treneru un vecāku panākumi asociējas ar rezultātiem, konkrēti izsapņotu vietu vai pleķīti uz kādu no goda pjedestāla pakāpieniem. Tomēr pārlieku lielas rūpes, pūles un satraukums var traucēt šos rezultātus sasniegt, kā arī radīt vilšanās un neapmierinātības sajūtu (vai vēl sliktāk).

Uz Kataru pēc nemirstības © DIENA

Pasaules kausa (PK) finālturnīrs Katarā virknei spilgtu futbola zvaigžņu būs pēdējās šāda līmeņa sacensībās, iezīmējot arī veselas ēras beigas. Jau teju divdesmit gadu jūsmojam par ikonisko uzbrucēju Lionela Mesi (35) un Krištianu Ronaldu (37) sniegumu futbola laukumos, viņu divcīņām savstarpējās spēlēs un rekordu medībām katram sava kluba un valstsvienības sastāvā. Argentīnietis Mesi jau paziņojis, ka piektais PK finālturnīrs būs pēdējais viņa krāšņajā sportista karjerā, bet portugālis Ronaldu licis noprast, ka cer piedalīties vēl vismaz vienā Eiropas čempionātā, ja to atļaus veselība. Kas viņiem kopīgs? Visticamāk, šī gada nogalē Katarā būs abu noslēdzošā iespēja izcīnīt prestižāko sporta trofeju un padarīt savu vārdu futbola vēsturē nemirstīgu.

Kurš nozvejos nācijas laimi? © DIENA

Kompaktākais? Viennozīmīgi. Skandalozākais? Mums ir visas tiesības to teikt. Dārgākais? Ko tik neiztērēsi futbola popularizēšanas labad. Spēcīgākais? Lai futbola Dievs dod vēl kādam pēdējā brīdī nesatraumēties. Gaidītākais? Varbūt, jo ierasto četru gadu vietā gaidīt sanāca četrarpus. Pasaules kausa finālturnīrs Katarā ir ieradies mūsu visu mājās.

Augstāk nav kur kāpt © DIENA

"1995. gada 14. maijā, stāvot Everesta virsotnē ne gluži vairs uz cilvēku zemes un ne pa īstam arī vēl dievu debesīs, uz četrdesmit piecām minūtēm divi latvieši pirmo reizi kļuva par visaugstākajiem cilvēkiem pasaulē." Tā teikts grāmatas par Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu Ceļš nekad nebeidzas priekšvārdā, kura nākamajā teikumā uzsvērts: "Šo brīdi deviņu vīru komanda bija gatavojusi turpat divus mēnešus, pusi laika pavadot necilvēcīgos augstumos virs 6400 metriem, apstākļos, kuros izdzīvot vien jau ir sasniegums.""