Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tuvplānā

Ar vienvirziena biļeti © DIENA

Kļūt par profesionāli ir gandrīz katra jaunā sportista sapnis, bet reti kurš iedomājas, ka bieži vien tas sevī iekļauj ne tikai nepārtrauktus treniņus, bet arī finanšu līdzekļu meklēšanu, lai varētu aizbraukt uz starptautiskām sacensībām. Kopā ar pludmales volejbolisti Martu Ozoliņu uzsākam jaunu rubriku Sporta cietā garoza, kurā viņa atceras, kā ar pārinieci regulāri uz turnīriem braukusi, iegādājoties biļeti tikai vienā virzienā, lai atpakaļceļam to nopirktu par nopelnīto prēmiju. Tomēr tas ne vienmēr izdevies.

Sapnis par Parīzi © DIENA

Gadu pēc pārceltajām Tokijas olimpiskajām spēlēm ne visiem tajās startējušajiem Latvijas sportistiem jau izdevies atgriezties pilnvērtīgā sacensību apritē, taču teju visi, arī pieredzējušākie no viņiem, ar lielu apņēmību raugās jaunā olimpiskā cikla kulminācijas - 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu - virzienā. Lielākajā daļā sporta veidu jau tuvākā pusgada laikā sāksies olimpiskā atlase, tādēļ Sporta Avīze ieskicē pēcolimpiskās sezonas atskaņas un atlētu izaicinājumus kvalifikācijā.

Bez Krievijas un Baltkrievijas © DIENA

No 11.līdz 17. jūlijam Jūrmalas parka kortos Liepājā gaidāms Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) W60 kategorijas turnīrs sievietēm, kurā piedalīsies visas talantīgākās mūsu valsts jaunās spēlētājas. Sacensības sākotnēji bija plānotas maijā, bet pēc pašvaldības lēmuma liegt piedalīties sportistēm no Krievijas un Baltkrievijas tās pārcēla. Šobrīd panākta vienošanās, ka spēlēt drīkstēs vien tenisistes, kuras startē zem savas valsts karoga. Par turnīru Liepāja Open stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko.

Rally Liepāja - 10 © DIENA

2. un 3. jūlijā Liepājas un Talsu apkārtnes ceļos jau desmito reizi notiks Eiropas autorallija čempionāta posms Rally Liepāja. Rīkotas visos četros gadalaikos, šoreiz sacensības gaidāmas gada karstākajā nogrieznī, lai jau pēc diviem gadiem šeit, iespējams, notiktu pasaules čempionāta etaps.

Starp sezonām © DIENA

Jau pāris gadu, kopš esmu beidzis aktīvi sportot, kā psiholoģiskās sagatavotības treneris strādāju ar dažādu sporta veidu atlētiem, treneriem un vecākiem.

Detokss. Dārgi, vilinoši, bezjēdzīgi © DIENA

Ir tēmas, par kurām liekas jau skaidri pateikts - tās ir muļķības, tas nedarbojas. Bet katru gadu, pludmales sezonai tuvojoties, dažas idejas atdzimst no jauna, pārpakotas vēl spīdīgākā iepakojumā. Laikam jau cilvēki vēlas ticēt brīnumam. Grūti pārmest - brīnumu vēlamies visi. Tomēr detokss joprojām ir biznesa niša, kas tievāku padara maku, nevis cilvēku.

Ar olimpisko sapni © DIENA

Uz iekļūšanu 2028. gada Losandželosas olimpisko spēļu programmā nopietni cierē Ziemeļamerikā ļoti populārais lakross, kas jau 20 gadu tiek attīstīts arī pie mums. Šovasar Latvijas sieviešu izlasi trešo reizi vēsturē sagaida starts pasaules čempionātā, bet Latvijas U21 vīru izlase piedzīvos debiju starp planētas spēcīgākajām junioru valstsvienībām. Kas tad īsti ir lakross un kāds šobrīd ir tā attīstības līmenis mūsu valstī?

Starp zvaigznēm nepazūd © DIENA

Latvijas basketbols otro pavasari pēc kārtas bija pārstāvēts cīņā par godalgām šī sporta veida prestižākajā Eiropas klubu turnīrā ULEB Eirolīgā. Rolandam Šmitam un Barca arī šoreiz finālsacensībās neizdevās apliecināt favorītu statusu un Belgradā nācās samierināties ar bronzas godalgām, tomēr vēl ne tik sen šāda iespēja mūsu valsts sportistiem nebūt nebija ikdiena. Šajā gadsimtā līdz pat 2016. gadam Latvijas basketbolistiem Eirolīgas pusfināls bija nesasniegta robeža, kaut arī turnīrā, kopš tas tiek izspēlēts ULEB paspārnē, savu spēkus izmēģinājuši jau 24 mūsējie. Ieskatījāmies, desmit, mūsuprāt, spilgtākajos Latvijas pārstāvjos kontinenta klubu basketbola elitē.

Gulēt blakus kalašņikovam © DIENA

Smagākais lēmums, kādu jebkad dzīvē nācies pieņemt, Sporta Avīzei atzīst bijušais ukraiņu tenisists Sergijs Stahovskis, kurš īsi pēc Krievijas nepamatotās invāzijas Ukrainā atstāja savu sievu un trīs bērnus, lai dotos aizstāvēt savu dzimteni no okupantiem. Četru ATP titulu īpašnieks un Vimbldonā Rodžeru Federeru vēsturiski uzvarējušais ukrainis neslēpj - viņa paveicies, ka šobrīd ir dzīvs.

Riteņbraukšanas svētki Kuldīgā © DIENA

No 19. līdz 26. jūnijam Kuldīgā un tās apkārtnes ceļos gaidāms Baltijas čempionāts riteņbraukšanā, pulcējot visu trīs valstu labākos sportistus. Par vērienīgākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām mūsu valstī gandrīz 20 gadu laikā stāsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss.