Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tuvplānā

Mazs zobrats F-1 karavānā © DIENA

2020. gada decembrī Pirmās formulas kalendārā pirmoreiz vēsturē bija iekļauts posms Saūda Arābijā, un tajā strādāju arī es – komandā, kas nodrošināja izklaides mākslinieku pieredzi. Šogad šīs sacensības risinājās jau otro reizi, turklāt mani uzaicināja arī uz Formulas E čempionāta etapiem.

Izbaudīt ātrumu un iebortēt © DIENA

Par vienu no šīs sezonas Latvijas hokeja čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem U-15 vecuma grupā kļuva 13 gadu vecais Olivers Mūrnieks, kurš paralēli spēlēja arī U-17 ieskaitē, spēkojoties ar vairākus gadus vecākiem pretiniekiem. Jaunais centra uzbrucējs izbauda hokejā valdošo ātrumu, tomēr paralēli atzīst, ka vēl nepieciešams daudz strādāt pie slidošanas prasmju uzlabošanas. Vairāk stāsta pats jaunais talants!

Pārkāpumi sportā © DIENA

Savainojumi ir ikdienišķa profesionālā sporta sastāvdaļa. Tik ļoti ikdienišķa, ka bieži vien bijušie sportisti nevēlas savus bērnus uz to virzīt, lai tikai pasargātu pēcnācēju veselību, bet vai profesionālajam sportam būtu jābūt traumatiskam? Tāpat arī šajā kontekstā var jautāt - vai profesionālam sportistam pienākas samaksa par lazaretē pavadīto laiku? Šoreiz juridiski apskatīsim arī neatbildamo jautājumu par pareizu interpretāciju starp parastu sporta savainojumu un likumpārkāpumu un, ieskatoties treniņdarba problēmās, aplūkosim pāris apbēdinošu tiesvedību tepat Latvijas tiesās saistībā ar pārkāpumiem pret bērnu veselību sportā.

Formula 1. Lielāka, labāka, bagātāka © DIENA

Formulas 1 čempionāts šobrīd piedzīvo iespaidīgu popularitātes kāpumu, kādu iepriekš varbūt varēja novērot Mihaela Šūmahera vai Airtona Sennas laikos. Taču tas nav saistīts ar vienu pilotu, personāžu vai varoni, kura ēra pēc pāris gadiem varētu beigties, bet gan jauno čempionāta īpašnieku pārdomātu rīcību un visaptverošām izmaiņām. Netflix seriāls, ASV iekarošana, efektīvs biznesa modelis, sistemātiska līdzjutēju izglītošana un jaunā tehniskā ēra ir galvenie stūrakmeņi, uz kuriem balstās sacensību šodienas atpazīstamība un rītdienas potenciāls.

Nebeidzamais murgs © DIENA

Ļoti silta un pretimnākoša valsts, tā par Ukrainu, kurā jau trešo mēnesi turpinās nežēlīgs un negodīgs karš, saka gandrīz ikviens, kurš tajā pavadījis ilgāku vai mazāku savas dzīves nogriezni. Latvija turpina pārdzīvot un, cik vien spēj, palīdzēt valstij, kas par mums visiem cīnās pret agresoru. Šoreiz runājam gan ar cilvēkiem, kuri Ukrainā pavadījuši ilgus gadus, gan ukraiņu tenisisti, kurai ar ģimeni nācies nobāzēties Latvijā, gan arī cilvēku, kurš Ukrainas neatkarības cīņā piedalās klātienē.

Rīgas Dinamo piespiedu gaidītā aiziešana © DIENA

Ne vienmēr profesionāli sportisti noslēdz karjeru, kad pienācis īstais laiks. Sākas sevis mānīšana, ka vēl mazliet varu, tomēr pienesums laukumā, trasē, baseinā vai citā sporta skatuvē vairs nav jēdzīgs. Neizprotama loma sportiskajā ziņā pēdējos gados bija arī Rīgas Dinamo komandai, bet kā Krievijas maigās varas rupors tā savu lomu paveica.

Laiks jauniem līderiem © DIENA

Gadu no gada Latvijas sporta līdzjutējiem maijs ir svētku mēnesis ar nemainīgu galveno tradīciju - sekot un atbalstīt vīriesu hokeja izlasi pasaules čempionātā. Šoreiz sarkanbaltsarkanie uz meistarsacīkstēm Somijā dosies atšķirīgā sastāvā - viens nespēlēs traumu dēļ, otrs atteicies, bet vēl kāds nolēmis likt punktu karjerai valstsvienībā, kas treneru korpusam faktiski piespiedu kārtā liek sūtīt laukumā jaunos hokejistus.

Gatavošanās pasaules čempionātam © DIENA

Pēc diviem Covid-19 zīmē aizvadītajiem gadiem 14. un 15. maijā klātienē atgriezīsies Rimi Rīgas maratons, Daugavmalā un pie Brīvības pieminekļa pulcējot vairāk nekā desmit tūkstošus dalībnieku no vismaz 57 pasaules valstīm. Šī gada sacensības tiks veltītas kara plosītajai Ukrainai, turklāt būs pirmais gatavošanās posms pirms nākamgad Rīgā plānotā pasaules čempionāta skriešanā. Par gaidāmajām sacensībām stāsta maratona organizētājs Aigars Nords.

Olimpiskā debija © DIENA

Desmit gadus saviem draugiem stāstīju, ka braukšu uz olimpiskajām spēlēm. Vairākas reizes šo mērķi neizdevās piepildīt un viņi jau sāka par mani labsirdīgi smieties, tomēr 2022. gada martā ar izcīnītu devīto vietu Latvijas ratiņkērlinga izlase Pekinā debitēja paraolimpiskajās spēlēs.

Bumba vienmēr līdzi © DIENA

Viens no šī brīža talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem Roberts Kukulis (14) savam iecienītākajam sporta veidam velta gandrīz visu savu laiku un saka, ka bumba viņam vienmēr ir līdzi, lai brīvā brīdī varētu doties ar to darboties. Labās malas uzbrucēja mērķis ir jau šosezon Super Nova sastāvā debitēt virslīgā. Tālāk stāsta pats jaunais futbolists!