Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijā

Indriksone: Plānotā LNG termināļa vietas maiņa nekādi neietekmēs Latviju

Lēmums, ka sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) glabāšanas un regazifikācijas kuģis atradīsies terminālī Inko, Somijā, nevis Paldiskos, Igaunijā, nekādi būtiski nemaina Latvijas situāciju, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma teica ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Smiltēns: Sadarbība ar Progresīvajiem Rīgā bija vajadzīga tikai "Ušakova un Amerika impērijas" gāšanai

Latvijas Reģionu savienības (LRA) sadarbība ar politisko spēku "Progresīvie", ar kuru partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) valdības veidošanas kontekstā redz nepārvaramas domstarpības, Rīgas domē bija nepieciešama tikai tāpēc, lai varētu gāzt "[Eiropas Parlamenta deputātu Nila] Ušakova (S) un [Andra] Amerika (GKR) impēriju", intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja AS pārstāvis Edvards Smiltēns.

Valsts kase: Valsts parāda ilgtspēja nav riskanta

Patlaban Latvijas valsts parāda ilgtspēja nav riskanta, pirmdien Latvijas Bankas diskusijā "Procentu likmju celšana - rūgtas zāles, lai neielaistu infekciju" sacīja Valsts kases Finanšu resursu departamenta direktore Jevgēnija Jalovecka.

Informatīvās telpas apdraudējumi = demokrātijas apdraudējumi © DIENA

Karš Ukrainā jo spilgti atklāj mūsu laika tendences informatīvajā telpā. Ja tā var teikt, fiziski karš notiek konkrētā teritorijā, taču informatīvajā telpā – visā pasaulē. Un, ņemot vērā, ka par vienu no būtiskākajiem informācijas avotiem (un dominējošo jaunākajai paaudzei) ir kļuvuši interneta brīvās saziņas rīki, par kuru satura patiesumu neviens neatbild, tie šajā situācijā plaši tiek izmantoti arī viltus ziņu izplatīšanai un propagandai, kā varam pārliecināties katru dienu. Sekas – cilvēku viedokļi par norisēm, to cēloņiem lielā mērā ir balstīti uz nepatiesu informāciju. Visspilgtāk to redzam tā dēvēto krievvalodīgo attieksmē pret notikumiem Ukrainā. Un tā ir problēma, kurai ļoti liela uzmanība būtu pievēršama gan no demokrātijas apdraudējumu, gan ētikas un mediju darbības kapacitātes viedokļa.

Gerhards: Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā

Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā, Eiropas Savienības (ES) un Austrumu partnerības valstu lauksaimniecības ministru sanāksmē Tartu, Igaunijā, norādīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).