Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijā

Gerhards: Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā

Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā, Eiropas Savienības (ES) un Austrumu partnerības valstu lauksaimniecības ministru sanāksmē Tartu, Igaunijā, norādīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Parādnieks: Nacionālo apvienību un Progresīvos šķir nevis sīkas pretrunas, bet pamatvērtības

"Atšķirīgas pamatvērtības, tostarp skatījums uz Latviju kā nacionālu valsti, atbalstu vietējam kapitālam un demogrāfijas jautājumu risināšanu, ir galvenais šķērslis, kas “Nacionālajai apvienībai” (NA) liek iebilst pret valdības koalīcijas veidošanu, kā vienu no partneriem pieaicinot 14. Saeimas jaunpienācēju, “Progresīvos” (PRO), kas sevi raksturo kā sociāldemokrātisku un centriski kreisu partiju, bet izteikumos parādās kā galēji kreiss politiskais spēks, " norāda Sadarbības platformas “Demogrāfisko lietu centrs” vadītājs,, NA valdes loceklis Imants Parādnieks.

Levits: Perspektīvā mūsu bruņotie spēki ir jāpalielina

Perspektīvā Latvijas bruņotie spēki ir jāpalielina, līdz ar to pareizs ir valdošo politiķu sāktais kurss, apņemoties palielināt aizsardzībai atvēlamo finansējumu un ieviest Valsts aizsardzības dienestu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Ražotāji: Olu cenas ir nostabilizējušās

Olu cenas, ražotājiem saņemot jauno graudu ražu un izveidojot stabilas izejvielu piegādes ķēdes, pašlaik ir nostabilizējušās, aģentūrai LETA stāsta aptaujātie putnkopības nozares pārstāvji.