Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino/TV

Uz kinoekrāniem Riga IFF laureāte – animācijas filma Juku un Himalaju zieds

No 11. marta paši jaunākie kino skatītāji varēs doties pasakainā ceļojumā kopā ar animācijas filmas varoni, mazo pelīti Juku! Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) auditorijas iemīļoto mākslinieku Arno Demenka un Remī Dirēna pirmā pilnmetrāžas filma Juku un Himalaju zieds, kuru oktobrī par uzvarētāju izvēlējās RIGA IFF bērnu žūrija, ir krāšņs un mūzikas pilns piedzīvojums, kas neliks garlaikoties arī pieaugušajiem.

Kinoteātros sāk izrādīt Jura Poškus filmu Saule spīd 24 stundas

Ar pirmizrādi 1. martā uz lielajiem ekrāniem nonāk režisora Jura Poškus komiskā drāma Saule spīd 24 stundas ar Andri Keišu galvenajā lomā. Filmas ekrāna dzīve sāksies ar izpārdotu pirmizrādi kinoteātrī Splendid Palace un turpināsies desmit dienas ilgā tūrē pa Latvijas kinoteātriem, kur ar skatītājiem satiksies gan režisors, gan filmas aktieri – Andris Keišs, Intars Rešetins, Kristīne Krūze-Hermane un Kaspars Znotiņš, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Janvāris, māsas un svārstības. Lielā Kristapa pasniegšanas ceremonija noslēgusies ar uzvarētājiem un drosmīgiem paziņojumiem © DIENA

Svētdien Rīgas cirkā norisinājās Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps svinīgā pasniegšanas ceremonija, kurā triumfēja režisora Viestura Kairiša kinodarbs Janvāris par jauniem kinematogrāfistiem, kuru stāsts ļauj pārcelties vairāk nekā trīsdesmit gadu senā pagātnē un vienlaikus rosina domāt par brīvības un tās nosargāšanas tēmu mūsdienu situācijā.

Ar plašu filmu programmu sākas Lielais Kristaps

Šodien ar divām pirmizrādēm kinofestivāla mājās - kinoteātrī Splendid Palace - sākas Nacionālās Kino balvas Lielais Kristaps pasākumi. Atklāšanas seansā plkst. 18.00 demonstrēs balvai nominētās dokumentālās filmas - Andreja Verhoustinska Nr. 105555 un Kristīnes Briedes Svārstības.

No marta Tet TV+ varēs noskatīties filmu Mātes piens

Pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu veidoto filmu Mātes piens, kas trīs nedēļu laikā kopš izrādīšanas kinoteātros ir kļuvusi par šī gada skatītāko filmu, no 1. marta varēs redzēt izklaides platformā Tet TV+ un Tet TV.

Lielais Kristaps skatāms tiešsaistes programma portālā www.filmas.lv

Nacionālā Kino balva Lielais Kristaps notiks no 23. līdz 26. februārim, un paralēli klātienes norisēm plaša Lielajam Kristapam veltīta programma skatāma tiešsaistē. Nacionālā Kino centra vietnē www.filmas.lv no 21. līdz 28. februārim bez maksas visā pasaulē var skatīties trīs tematiskas izlases – filmas, kuru scenārija autors ir Lielā Kristapa Mūža balvas laureāts, kinodramaturgs Alvis Lapiņš; 2021. gadā apbalvotās Lielā Kristapa filmas un simtgadnieka Rolanda Kalniņa filmu retrospektīvu.

Liepājas Karostā filmēs vēsturisko korejiešu spēlfilmu Harbin

Latvijas filmu studija Film Angels Studio sadarbībā ar Dienvidkorejas filmu studiju Hive Media Corp un franču filmu studiju Keystone Films ir uzsākusi darbu pie nozīmīga Korejas filmu projekta – vēsturiskās spēlfilmas Harbin uzņemšanas Latvijā. Viena no izvēlētajām filmēšanas vietām ir Liepājas Karostas cietuma interjers un eksterjers. Šajā vietā no 24. līdz 28. februārim tiks filmēta japāņu aizturēšana izolatorā.

Lielā Kristapa programmā notiks filmu pirmizrādes un balvai nominēto filmu seansi

Nacionālā Kino balva Lielais Kristaps šogad norisināsies no 23. līdz 26. februārim. Lielā Kristapa programmā notiks filmu pirmizrādes un balvai nominēto filmu seansi. Līdz 24. februārim risinās balsojums par skatītāju balvu, un noslēguma ceremoniju, kas notiks Rīgas cirkā, tiešraidē demonstrēs Latvijas televīzija un LSM.lv.