Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kino/TV

Tiek pagarināts festivāls Baltijas pērle

Ir izpārdotas gandrīz visas festivāla Baltijas pērle biļetes, tāpēc nolemts festivālu pagarināt - Baltijas pērle šogad norisināsies no 21. līdz 30. septembrim, nevis līdz 29. septembrim, kā tika plānots iepriekš.

Izziņojot desmitās sezonas vērienīgo programmu, RIGA IFF uzsāk biļešu tirdzniecību

Lielākajā kino notikumā Latvijā, Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā (RIGA IFF), no 12. līdz 22. oktobrim jau desmito gadu būs skatāma plaša filmu izlase – deviņās festivāla programmas sadaļās vienkopus satiksies spožākie aktuālās kino sezonas darbi, drosmīgas autoru debijas, pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursu seansi, īpašas retrospektīvas izlases un filmas visai ģimenei.

Latvija Oskara balvai izvirza Ilzes Kungas-Melgailes spēlfilmu Mana brīvība

Latvija jau sešpadsmito reizi nosauc filmu, kam tiek dota iespēja pretendēt uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Starptautiskās filmas balva / International Feature Film Award. Ekspertu komisija 12. septembra apspriedē un balsojumā vienojusies izvirzīt režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilmu Mana brīvība, kuras nacionālā pirmizrāde gaidāma jau pēc divām nedēļām, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Video: Noskaties oriģinālseriāla Pilna pastkaste treileri!

Ir noslēgusies jaunā Latvijas mini komēdijseriāla Pilna pastkaste filmēšana, un jau oktobrī LMT Viedtelevīzijā varēs sekot notikumiem kāda Latvijas ciemata pasta nodaļā. Oriģinālseriāls tapis pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas.

Par RIGA IFF galveno balvu sacentīsies astoņas Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstu filmas

12. oktobrī ar reģiona kino ainavā bravūrīgās kungfu komēdijas Neredzamā cīņa Baltijas pirmizrādi sāksies ne tikai Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) desmitgades svinības, bet arī viena no festivāla centrālajām skatēm – RIGA IFF Pilnmetrāžas filmu konkurss. Festivāla jubilejas sezonā par galveno balvu un naudas balvu 4000 EUR vērtībā sacentīsies astoņas Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstu filmas.

Raiņa un Aspazijas vasarnīca uzsāk kinolektoriju ciklu

Šajā rudenī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmala, Jāņa Pliekšāna iela 5/7) piecos kinolektorijos kopā ar kino zinātnieku Agri Redoviču un aktieriem apmeklētāji aicināti skatīties dokumentālā inscenējuma žanra aizsācēja Latvijā, režisora un operatora Rodrigo Rikarda (1941–2014) filmas par Raini un Aspaziju, informēja Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Astra Kacena.

Visā Latvijā norisinās Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma seansi

No 5. līdz 10. septembrim Rīgā, kinoteātrī K.Suns, kā arī vairākos seansos Cēsīs, Talsos, Rēzeknē un Limbažos tiks izrādīta 27. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma starptautiskā filmu programma, ko papildinās tikšanās ar režisoriem un diskusija. Dažas filmas būs pieejamas arī tiešsaistē portālā www.filmas.lv, informēja foruma pārstāvji.

Bārbija kļūst par gada ienesīgāko filmu

Kinofilma Barbie (Bārbija) oficiāli kļuvusi par šā gada ienesīgāko filmu, jo ir pārspējusi līdzšinējās rekordistes Super Mario Bros (Super Mario brāļi) kases ieņēmumus, liecina jaunākās aplēses.

No Venēcijas uz Rīgu

Četras no šajās dienās notiekošajā Venēcijas kinofestivālā pirmizrādītajām filmām jau drīz tiks demonstrētas Rīgā kinofestivālā Baltijas pērle, vēsta festivāla pārstāvji

Oktobrī notiks Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Desmito Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), kas norisināsies no 12.oktobra līdz 22.oktobrim, atklās ar igauņu režisora Rainera Sarneta komēdijas Neredzamā cīņa seansu, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Portālā filmas.lv – Dzidras Ritenbergas jubilejas kolekcija

Aktrise un režisore Dzidra Ritenberga (1928–2003) 29. augustā svinētu 95. gadu jubileju, un Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu šo faktu atzīmē ar plašu jubilāres filmu kolekciju – 17 spēlfilmas (1956–1990), kurās var izsekot gan aktrises, gan režisores rokraksta attīstībai, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Vai es varētu kā Alīcija? © DIENA

Septembra beigās uz Latvijas kinoekrāniem nonāks režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilma Mana brīvība, kuras pamatā ir patiesi vēstures notikumi