Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kino/TV

Portālā filmas.lv skatāma Laimas Žurginas jubilejas kolekcija

Dokumentālā kino režisore Laima Žurgina (1943) septembra nogalē svin 80. jubileju, un Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu piedalās svinēšanā ar plašu jubilāres filmu kolekciju – 24 dokumentālās filmas un kinožurnāli (1969–2019) no 25. septembra tiešsaistē pieejami sabiedrībai visā Latvijas teritorijā bez maksas, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Foto: Top režisora Dzintara Dreiberga filma par basketbola komandas TTT dzimšanu

Dvēseļu puteņa režisors Dzintars Dreibergs uzņem filmu Tīklā. TTT leģendas dzimšana par 20. gadsimta izcilāko sieviešu basketbola komandu, kurai līdz šim līdzīgas nav visā pasaulē. Komanda TTT iekļauta Ginesa rekordu grāmatā, jo 12 reizes pēc kārtas izcīnīja PSRS čempionāta zelta medaļas un 18 reizes uzvarēja Eiropas čempionvienību kausā, kas mūsdienās būtu pielīdzināma FIBA Eirolīgai.

Latvijas spēlfilmas Māsas un Neona pavasaris demonstrē HBO Max

Platforma HBO Max Eiropā iegādājusies tiesības demonstrēt producenta Matīsa Kažas vadītās studijas Trickster Pictures kinodarbus – Lindas Oltes ģimenes drāmu Māsas un Matīsa Kažas filmu jauniešiem Neona pavasaris. Abas filmas šajā rudenī vēl arī veiksmīgi ceļo pa starptautiskiem kinofestivāliem, saņemot nominācijas un balvas, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Openheimers kļuvis par ienesīgāko biogrāfisko filmu

Britu un amerikāņu režisora Kristofera Nolana filma Oppenheimer (Openheimers) kļuvusi pelnošāko biogrāfisko kinolenti, apsteidzot līdzšinējo rekordisti Bohemian Rhapsody (Bohēmista rapsodija), liecina jaunākās aplēses.

Riga IFF Baltijas mūzikas video konkursā sacentīsies 16 mūzikas videoklipi

19. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace norisināsies viens no neparastākajiem un nepieradinātākajiem Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) notikumiem – Baltijas mūzikas video konkursa skate, kas seansā pulcēs ne tikai skatītājus, bet arī mūziķus un videoklipu veidotājus,informēja festivāla rīkotāji.

Signes Baumanes topošā filma Karmiskais mezgls veiksmīgi startē Toronto Starptautiskajā kinofestivālā

Noslēdzies Toronto Starptautiskais kino festivāls (TIFF), kas norisinājās no 7. līdz 17. septembrim un uzskatāms par vienu no svarīgākajiem notikumiem pasaules kino apritē. Dalībai kopražojumu un finansējuma piesaistes forumā (IFF), kas norisinās festivāla ietvaros, tika atlasīta arī filma no Latvijas – pazīstamās režisores Signes Baumanes jaunākais animācijas projekts Karmiskais mezgls.

Zuzeum norisināsies Laimas Žurginas jubilejas filmu skate

Mākslas centra Zuzeum Viesistabā no 20. līdz 24. septembrim izrādīs Laimas Žurginas darbu retrospektīvu Piecas dienas septembrī. Tajā iekļauto dokumentālo filmu kontekstu pirms filmu seansiem iezīmēs kinorežisore un filmas Laika tilti līdzautore Kristīne Briede un kinozinātniece Zane Balčus, savukārt pati režisore ļausies atmiņu stāstiem, kuros komiskais mijas ar kinodarbu tapšanas aizkulisēm, informēja pasākumu rīkotāji.

Viduslaiku krimināltrilleris Aptiekārs Melhiors jau skatāms televīzijā

LMT Viedtelevīzijā skatāma Latvijas, Igaunijas, Vācijas un Lietuvas kopražojuma filma Aptiekārs Melhiors – viduslaiku krimināltrilleris par aptiekāru, kuram jāatklāj šaušalīgu slepkavību noslēpums, kas draud sagraut visu kristīgo pasauli, informēja filmas veidotāju pārstāvji.

Tiek pagarināts festivāls Baltijas pērle

Ir izpārdotas gandrīz visas festivāla Baltijas pērle biļetes, tāpēc nolemts festivālu pagarināt - Baltijas pērle šogad norisināsies no 21. līdz 30. septembrim, nevis līdz 29. septembrim, kā tika plānots iepriekš.

Izziņojot desmitās sezonas vērienīgo programmu, RIGA IFF uzsāk biļešu tirdzniecību

Lielākajā kino notikumā Latvijā, Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā (RIGA IFF), no 12. līdz 22. oktobrim jau desmito gadu būs skatāma plaša filmu izlase – deviņās festivāla programmas sadaļās vienkopus satiksies spožākie aktuālās kino sezonas darbi, drosmīgas autoru debijas, pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursu seansi, īpašas retrospektīvas izlases un filmas visai ģimenei.

Latvija Oskara balvai izvirza Ilzes Kungas-Melgailes spēlfilmu Mana brīvība

Latvija jau sešpadsmito reizi nosauc filmu, kam tiek dota iespēja pretendēt uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Starptautiskās filmas balva / International Feature Film Award. Ekspertu komisija 12. septembra apspriedē un balsojumā vienojusies izvirzīt režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilmu Mana brīvība, kuras nacionālā pirmizrāde gaidāma jau pēc divām nedēļām, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Video: Noskaties oriģinālseriāla Pilna pastkaste treileri!

Ir noslēgusies jaunā Latvijas mini komēdijseriāla Pilna pastkaste filmēšana, un jau oktobrī LMT Viedtelevīzijā varēs sekot notikumiem kāda Latvijas ciemata pasta nodaļā. Oriģinālseriāls tapis pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas.