Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Latvijā uzņems vērienīgu korejiešu vēsturisko filmu

Latvijas producentu kompānija Film Angels Studio sadarbībā ar Dienvidkorejas kompāniju Hive Media Corp. un franču kompāniju Keystone Films realizē nozīmīgu Korejas kinoprojektu — spēlfilmas HARBIN uzņemšanu Latvijā. Filmēšanas darbu norise plānota 2023. gada janvārī un februārī Rīgā, Cesvainē, Reņģē, Stendē, Kuldīgā un Liepājā, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Triestes starptautiskajā filmu festivālā balvu saņem Lindas Oltes topošās filmas projekts

Jau piekto gadu janvārī Triestes starptautiskajā filmu festivālā Itālijā tiek piešķirtas balvas Baltijas valstu un Itālijas kinematogrāfistu sadarbībā topošiem filmu projektiem. Šogad ar starptautiskās komisijas lēmumu apbalvoti trīs projekti, un viens no tiem, režisores Lindas Oltes iecere Bērns, top kā producenta Matīsa Kažas veidota sadarbība ar Itālijas un Lietuvas kolēģiem, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Filmas Mātes piens filmēšanas aizkadri

Režisores Ināras Kolmanes filma Mātes piens uz Latvijas kinoekrāniem būs skatāma no 2. februāra, bet tagad piedāvājam uzzināt par filmas tapšanas aizkulisēm.

Foto: Pirmizrādi piedzīvo daudzsēriju filmas Nelūgtie viesi pirmās sērijas

Ar daudzsēriju filmas Nelūgtie viesi galveno lomu atveidotāju – Niklāva Kurpnieka, Andra Daugaviņa, Mārtiņa Kalitas, Andreja Alena, Vara Vētras, Normunda Laizāna, Kristīnes Nevarauskas, Gerdas Embures, Toma Kursīša -, radošās komandas un citu aicināto viesu ovācijām aizvadīta pirmo divu sēriju pirmizrāde.

Mirusi itāļu aktrise Džīna Lolobridžida

Romas klīnikā 95 gadu vecumā mirusi itāļu aktrise un fotogrāfe Džīna Lolobridžida, kas bija viena no pēdējām Holivudas zelta laikmeta ikonām, pirmdien tviterī paziņoja Itālijas kultūras ministrs Dženaro Sandžuliāno.

Elitas Kļaviņas filmu Iļģuciema māsas demonstrēs Eiropas kinofestivālos

Studijā Air Productions tapušo režisores Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu Iļģuciema māsas 2023. gada janvārī demonstrēs divos prestižos Eiropas kinofestivālos – Triestes festivālā Itālijā un Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā FIPADOC Francijā, informēja filmas veidotāju pārstāve Antra Gaile.