Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Ar plašu Latvijas dalību šonedēļ sākas Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls

Šonedēļ sākas ikgadējais starptautiskais Berlīnes kinofestivāls (16.02.–26.02.), un tā ietvaros Eiropas Filmu tirgū/European Film Market (EFM) galvenā uzmanība tiks pievērsta Latvijai, Igaunijai un Lietuvai, kas apvienojušās programmā Baltic Countries in Focus. Uz Berlīni dodas liels skaits Latvijas kinoprofesionāļu, lai attīstītu starptautiskas sadarbības iespējas filmām un topošajiem projektiem.

Nākamnedēļ ar divām filmu pirmizrādēm sāksies Lielais Kristaps

Lielo Kristapu atklās 23. februārī kinoteātrī Splendid Palace ar divu dokumentālo filmu pirmizrādēm. 18.00 pirmizrādīs Andreja Verhoustinska jaunāko dokumentālo filmu Nr. 105555, kas vēsta par Salaspils memoriālu, un atklāšanas programmu turpinās Kristīnes Briedes jaunākā filma Svārstības, kas ataino sieviešu ordinācijas situāciju Latvijā.

Ar īsfilmu programmu Veselā miesā vesels gars ieskandinās festivālu 2Annas

Piektdien, 17. februārī, plkst. 19.00 kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas 2023 ievadpasākums - Latvijas kinodokumentālistu īsfilmu programma Veselā miesā vesels gars. Tā būs reta iespēja skatīt Latvijas kino vēsturē nozīmīgus darbus, turklāt filmas tiks demonstrētas no 35mm filmu kopijām.

Šogad Berlināles uzmanības centrā - Latvija un Baltija

Nākamnedēļ sākas ikgadējais starptautiskais Berlīnes kinofestivāls (16.02.–26.02.), pirmoreiz pēc pandēmijas atkal pilnīgi klātienē, un Latvija kopā ar Baltijas kaimiņvalstīm būs Berlināles ietvaros notiekošā Eiropas Filmu tirgus/European Film Market (EFM) uzmanības centrā – no 17.02. līdz 22.02. plānota programma Baltic Countries in Focus, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Pagājušajā gadā divkārt pieaudzis Latvijas filmu skatītāju skaits kinoteātros

Nacionālais Kino centrs apkopojis pagājušā gada statistikas datus filmu nozarē, un 2022. gada filmu izrādīšanas dati liecina – skatītāji atgriežas kinoteātros, interese par Latvijas filmām pieaugusi divkārt salīdzinājumā ar pandēmijas ierobežojumu ietekmēto 2021. gadu, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Sācies Lielā Kristapa skatītāju balsojums

Šodien, 3. februārī, sabiedrisko mediju portālā LSM sākas balsojums par Lielā Kristapa filmām. Visvairāk balsu saņēmušais kinodarbs saņems skatītāju balvu, un tā ir viena no īpašajām balvām, ko pasniegs Lielā Kristapa noslēguma ceremonijā 26. februārī.

Foto: Pirmizrādi piedzīvo Ināras Kolmanes filma Mātes piens

Vakar, 1. februārī, svinīgā gaisotnē kinoteātrī Splendid Palace notika režisores Ināras Kolmanes filmas Mātes piens nacionālā pirmizrāde, pulcējot kopā filmas radošo komandu un kultūras ļaudis. No šodienas filma ir skatāma kinoteātros visā Latvijā, informēja filmu studijas Deviņi pārstāve Inga Zālīte.