Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Provodņikā tiks atklāta Sandras Strēles izstāde Nozudušie II

30. augustā, plkst. 18.00 radošajā kvartālā Provodņiks tiks atklāta mākslinieces Sandras Strēles izstāde Nozudušie II. Izstāde ir eksperimentāla mākslinieces garā, gleznieciskā stāsta atkāpe, pievēršoties viena varoņa – dārza rūķa – ikdienas, labklājības un tiesību humoristiskām interpretācijām.

FOTO: Siguldā atklāta Diānas Mežeckas izstāde Kastaņu lietus

Kastaņu lietus ir keramikas skulptūru kolekcija, kuras pamatā ir kastaņa čaumalas formas dažādu veidu stilizācija. Iztēlē mainot tā agregātstāvokli - no cieta uz mīkstu un staipīgu - māksliniece iztēlojas kā to plēš, stiepj, spiež, griež, loka, savij, kārto vienu uz otra. Šo iztēles spēles brīdi apstādinot/nofiksējot un attēlojot mālā, top skulpturāli interjera objekti, kuros saskatāms ir gan formas ritms un līdzsvars, gan kustība, dinamika un tekstūras.

Rīgā atklāta Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024 mākslas mini galerija

Rīgas svētku laikā Galerijas Centrs pirmajā stāvā atklāta Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 mākslas mini galerija, kur līdz nākamā gada 26. janvārim būs apskatāmi Igaunijas un Latvijas mākslinieku īpaši radīti darbi. Mākslas darbi mainīsies reizi nedēļā – tajos simboliski tiks skaitīts laiks līdz brīdim, kad Tartu un Dienvidigaunijas reģions nākamā gada sākumā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, informēja organizatoru pārstāve Agnese Ruberte.

LNMM tiks atklāta izstāde bērniem par mākslu un dabu

No 19. augusta līdz 19. novembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas 4. stāva izstāžu zālēs notiks izstāde bērniem Zaļš un vēl zaļāks, kas daudzpusīgi atklāj cilvēka un dabas mijiedarbības un sadarbības procesus

In memoriam. Skaidrīte Cihovska (06.02.1937.-14.08.2023.)

14. augustā mūžībā aizgājusi nozīmīga Latvijas māksliniece, keramiķe Skaidrīte Cihovska, informē Latvijas Mākslinieku savienība. Atvadīšanās no mākslinieces notiks 18. augustā, plkst 11.00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

Pirmo reizi notiks minifestivāls Mākslas vasara Strenčos

Mākslinieku apvienība Orbīta no 27. augusta līdz 3. septembrim rīkos minifestivālu Mākslas vasara Strenčos. Nedēļas garumā dažādās Strenču vietās būs skatāmi un klausāmi mākslas notikumi. Festivāls veltīts mākslinieciskai vērošanai un fiksācijai fotogrāfijā un skaņā. Programmā paredzēta vēsturiskajai Strenču fotodarbnīcai veltīta izstāde, kā arī skaņu mākslas instalācijas, informēja Orbītas pārstāve Zane Volkinšteine. 

Latviju Venēcijas biennāles 60. Starptautiskajā mākslas izstādē pārstāvēs māksliniece Amanda Ziemele

Kultūras ministrijas (KM) rīkotajā atklātajā konkursā par Latvijas ekspozīcijas koncepciju un īstenošanu 2024. gadā gaidāmajā Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē sešu pieteikumu vidū žūrija par atbilstošāko ir izraudzījusies mākslinieces Amandas Ziemeles darba Ak, diena, ak, nakts, tas ir tik brīnišķīgi dīvaini, un tāpēc kā svešinieks sveicini to* metu, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.